Kutter Office 365-prisene

Microsoft gir også bort pakken til hele utdanningssektoren.

Microsoft kutter prisen på sin nyttskytjeneste. Særlig sukrer giganten pillen for utdanningsinstitusjoner.
Microsoft kutter prisen på sin nyttskytjeneste. Særlig sukrer giganten pillen for utdanningsinstitusjoner.

Microsoft gir også bort pakken til hele utdanningssektoren.

Microsoft reduserer prisene på Office 365, som er selskapets kontorprogramvaretilbud i nettskyen.

De ulike abonnementene for bedriftskunder blir opptil 20 prosent billigere, ifølge en kunngjøring.

Samtidig legger Microsoft om prispolitikken på det særskilte utdanningstilbudet. Den såkalte A2-pakken som før var gratis for studenter, blir nå fritt tilgjengelig også for lærere og administrativt ansatte i skolen. Pakken inkluderer kjernefunksjonalitet fra Exchange, Sharepoint, Lync og Office' webapplikasjoner.

Spørsmålet er hva som får Microsoft til å senke sine egne marginer på denne måten. Analytikere er bekymret for at overgangen til nettskyen vil påvirke inntektsstrømmer til programvaregiganten i negativ retning.

Stordriftsfordel

Vel, Microsoft hevder selv at de lavere prisene skyldes at de har fått så mange nye kunder, og at kostnadene med å drive tilbudet dermed har falt.

Men at det er stordriftsfordel ved å tilby tjenestene i en gigantisk serverpark er trolig bare noe av sannheten. Antakelig er konkurransesituasjonen også en faktor her.

Det er mange om beinet og Microsoft blir utfordret av en rekke andre aktører som tilbyr gruppevare og typisk kontorprogramvare som en tjeneste levert over internett, deriblant Google og IBM.

Så mye billigere blir det

Bedriftsvarianten av Office 365 fordeler seg på «K-pakker», for ansatte som typisk ikke tilbringer arbeidsdagen bak en pult, og «E-pakker» for den tradisjonelle kontoransatte.

Ved norsk lansering i fjor sommer kostet «K2» 71 kroner måneden per bruker, mens prisen på K1 var 29 kroner. Samtidig kostet E-pakkene fra 71 kroner og opp til 200 kroner, avhengig av de medfølgende tjenestene. Den dyreste pakken koster nå 163 kroner måneden per bruker.

K1 er bare marginalt satt ned til 28,07 kroner, mens mange av de øvrige pakkene er nedsatt rundt 20 prosent. Prisoversikten med de nye norske prisene er allerede oppdatert.

    Les også:

Til toppen