ANALYSER

Kutter pc-prognosene

IDC nedjusterer anslag på hvor mange prosessorer som blir solgt i år.

3. aug. 2011 - 08:56

Analyseselskapet IDC nedjusterer nå sine anslag for salget av pc-prosessorer i 2011. Tidligere har de operert med en forventet vekst på 10,3 prosent fra i fjor. På grunn av et dårlig økonomisk klima i modne markeder som USA og Europa blir dette nå nedjustert til 9,3 prosent.

Det fremgår av en rapport IDC presenterte tirsdag.

Tall som kom rett før månedsskiftet juli til august viser at den amerikanske økonomien knapt vokser i årets første halvår. Samtidig kutter både USA og en rekke europeiske land betydelig i sine budsjetter. Dette vil påvirke salget av pc-er og servere.

IDC har tidligere meldt om lavere salgsvekst for PCer i de modne markeder.

Fra første til andre kvartal i år falt også salget av pc-prosessorer med 2,9 prosent. Fra samme periode i fjor var det uendret utvikling. Men det understrekes at første kvartal i 2011 har en ekstra kalenderuke, og justert for dette ville tallene kanskje vist en liten oppgang fra første til andre kvartal, melder IDC.

Intel har fremdeles en markedslederposisjon med 79,3 prosent av verdensmarkedet i årets andre kvartal, en nedgang på 1,5 prosentpoeng fra foregående kvartal. AMDs markedsandel endte på 20,4 prosent, opp tilsvarende det Intel mistet. Via Technologies har ifølge IDC en markedsandel på 0,3 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.