FORBRUKERTEKNOLOGI

Kutter projektorpris med ny tusenlapp

Et nytt tilbud på Komplett kutter bunnprisen på projektorer i Norge med en ny tusenlapp.

11. okt. 2005 - 09:17

Prisene på mange IT-produkter faller fort, de fleste er kjent med det jevne prisfallet på prosessorer og lagring. Men få andre IT-produkter har falt så fort i pris som projektorer de siste årene.

Tidligere i år startet salget av projektorer til 5000 kroner og noe enkeltenheter til 4500 kroner. Nå presser Komplett markedet ned med enda en tusenlapp. Panasonic-enheten Komplett tilbyr er ikke all verdens imponerende. Men en pris på 3995 kroner inkludert moms kan lokke nye kundegrupper i både privat- og bedriftsmarkedet.

- Vi har flere ganger tidligere trodd at prisene ikke kunne komme lengre ned, forteller Komplett-sjef Eric Sandtrø. Vi har faktisk lamper til dyrere prosjektorer som koster 4000 kroner.

Leverandørene har blitt overrasket over hva billige modeller kan selge og klarer derfor stadig å dytte prisen nedover, forteller Sandtrø.

Med slike prisfall følger prosjektorer videre ned sammen med flatskjerm-TV. Men minsteprisen er nå altså under halv av en stor, flat TV.

Panasonic PT-LM2E er en LCD-enhet med en lysstyrke på 1400 Ansi og en oppløsning på 800 x 600 (SVGA). Til denne prisen er ikke boksen blant de letteste - 1,6 kilo og kontrasten på 1:400 imponerer ikke så mye. Enheten egner seg derfor kanskje best til Powerpoint-bruk enn film.

- Når prisene kommer ned på dette nivå ser bedriftskunder at de kan ha en projektor i flere møterom enn de har tatt seg råd til før. Den kan også brukes som en billig stor-TV, påpeker Sandtrø.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.