Kutter telefonkøen og teleregningen

Consorte heter et nytt teleselskap som tilbyr en intelligent telesentral. Systemet kutter de store skjulte telekostnadene.

Consorte heter et nytt teleselskap som tilbyr en intelligent telesentral. Systemet kutter de store skjulte telekostnadene.

Conserte, startet av folk fra Telenor Forskning og Utvikling, har jobbet i to år med å utvikle selskapets nye telesentral-løsning. Systemet angriper to utfordringer for mellomstore og stor selskaper.

Intelligente callcenter-løsninger for å spre sentralbord og kundekontakt over flere ansatte er blitt populært i de senere årene.

Men løsningene er dyre, blant annet fordi telefonsentraler fremdeles er svært dyre. For skal du pense telefonsamtaler mellom kontorer, trenger du mange linjer. Og hussentraler er dyre. Selv en enkel hussentral for en mellomstor bedrift koster 2-300.000 kroner. Det ble derfor solgt telefonsentraler for 1,2 milliarder kroner i Norge i fjor.

Intelligente telefonsystemer øker dessuten teleregningen. En samtale fra en kunde til kontor A som så penses til kontor B, opptar både en lokallinje hos A og B. Er kontor B i Sverige, er det bedriften som betaler utenrikstaksten.

Det er disse problemene Consorte forsøker å redusere. Selskapet har opprettet en sentral koblet rett på Telenors hovedlinjenettverk. Ut i fra nummer du ringer fra og ledig kapasitet, penser Consorte telefonsamtalene til sine kunder til forskjellige kontorer, direkte fra deres sentral.

Dette reduserer teleregningen og kutter behovet for store hussentraler.
- Du kan til og med logge deg på med en ISDN-telefon fra hvor som helst i landet og jobbe som sentralbord, forteller Ole Martin Olsen, Norges-sjef i Consorte til digi.no.

Consorte begynte å selge sin løsning til første kundene i oktober. Målgruppen er de store bankene, reiseselskapene og andre bedrifter og instutisjoner som har store mengder kunder som ringer dem. Consorte lever av både å selge teleskritt og brukeravgifter.

Etter en lengre utviklingsfase har selskapet bygget opp sin ledelse og markedsstab. Det er tidligere konserndirektør i Telenor, Marit Døving, som skal lede bedriften med tidligere Norden-sjef i Computer Associates, Terje Langlete som forretningsutvikler.

For å holde tritt i kampen mot sine etablerte konkurrenter, Ericsson og Alcatel, arbeider Consorte med en løsning for å lage automatikk mellom Internett-sider og WAP-telefoner.

Consorte har allerede dukket opp på OTC-listen på Stockholms-børsen.

Til toppen