BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kutter ut DRAM-produksjonen

Motorolas Semiconductor Products Sector (SPS) gruppe vil slutte å produsere DRAM-brikker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juli 1997 - 11:08

-DRAM-produksjonen har vært en tung bør for Motorola i dårlige tider, og i gode tider har den aldri egentlig hjulpet dem, sier Mona Eraiba, analytiker hos Gruntal & Co, til Wall Street Journal.

DRAM-produksjonen til Motorola var ikke særlig stor, og i det siste har under to prosent av omsetningen til Motorola SPS vært DRAM.

- Vi har med vilje hatt en begrenset deltagelse i DRAM markedet i omtrent 10 år nå, med tro på at en begrenset, men samtidig strategisk rolle ville være nyttig for våre kunder, sier Ken Phillips, talsmann for Motorola til Wall Street Journal. - Nå vil Motorola isteden sette fokus på de områdene hvor selskapet har, eller kan ha en ledende rolle. Dette inkluderer Fast Static RAM (FSRAM) og flash memory.

Motorola beregner at det i utstyrs- og teknologikostnader vil kunne avskrives 170 millioner dollar i forbindelse med nedleggelsen av DRAM-produksjonen.

Motorolas DRAM-fabrikker, som opererer i samarbeid med Toshiba og Siemens AG, vil forbli operative. De vil i følge Phillips gå over til produksjon av logiske produkter, slik som mikroprosessorer og ASIC (application-specific integrated circuits), i tillegg til noe produksjon av FSRAM.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.