RESULTATERFINANS

Kvaerner vs Kvearner i retten i dag

I dag starter rettsaken mellom industrigiganten Kværner og to rogalendinger i den såkalte kvearner.com-saken. De to privatpersonene er tiltalt for utpressingsforsøk etter at meglerhuset Sundal Collier tabbet seg ut og sendte et strateginotat til feil mailadresse.

20. aug. 2001 - 09:57
Sundal Collier & Co ASAaeeaKvearner.comKV Earner

- Men Kværner ga meg en kald skulder og sa at dette problemet fikk jeg leve med, sa stavangermannen til digi.no

Så kom den famøse mailen fra Sundal Collier & Co - den som inneholdt slagplanen for hvordan Kværner skulle holde finansmannen Kjell Inge Røkke på armlengdes avstand. Denne gangen tok stavangermannen kontakt med Sundal Collier for å si fra, og sjefen sjøl, Jan Petter Collier, ringte tilbake for å takke, påsto stavangermannen overfor digi.no.

Men så endret tonen fra Collier & Co brått karakter. De ville ha en skriftlig garanti fra stavangermannen om at han ikke skulle videreformidle informasjonen. Denne garantien ville imidlertid ikke mannen gi, hevdet han.

- Det torde jeg ikke. Etter råd fra min advokat kom jeg til at det skulle jeg ikke gjøre, sa stavangermannen til digi.no, og forklarte dette med at han ikke ville vikle seg inn i et maktspill hvor eventuelle lekkasjer kunne skyves over på ham.

Etter dette fikk stavangermannen et tilbud om å selge nettadressen for 100.000 kroner gjennom en advokat som representerte meglerhuset. Dette tilbudet godtok ikke stavangermannen, som etter eget utsagn fleipet da han sa at han ville kreve 4 millioner men vente 2 millioner for domenet.

Til stavangermannens store overraskelse ble da Økokrim koblet inn i saken fra Kværner og Sundal Collier sin side.

En stund etter fikk stavangermannen vite at han ville stå tiltalt for industrispionasje og utpressing - en svært alvorlig anklage.

I dag starter saken i Stavanger byrett.

Det hører med til historien at Kværner ASA i februar i år klaget stavangermannen inn for World Intellectual Property Organization (Wipo) for å overta privatpersonens rettigheter til domenenavnet kvaerner.com.

WIPO ga imidlertid ikke Kværner medhold i klagen om rettighetene til domenenavnet kvearner.com.

Ifølge dagens VG, frykter Kværner at rettssaken vil føre til at hele eller deler av strategien mot Røkke blir offentliggjort.

Advokat Arvid Sjødin, som forsvarer en av de to tiltalte, sier til VG at "slik jeg har forstått Kværner ved Kjell Almskog, ønsker de ikke at dokumentet skal legges fram i retten".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.