KRYPTERING

«Kvantesikker» kryptoalgoritme ble knekt på en time

Fremtidens kvantedatamaskiner vil gjøre dagens kryptering ubrukelig og jakten på nye krypteringsalgoritmer er i full gang. Nå er en av toppkandidatene knekt – og det var overraskende enkelt.

To forskere ved universitetet KU Leuven i Belgia klarte nylig å knekke en antatt kvantesikker krypteringsalgoritme. SIKE var én av fire gjenstående finalister i konkurransen om hva som skal bli postkvanteverdenens nye krypteringsalgoritmer. Fire andre algoritmer er allerede klare for standardisering.
To forskere ved universitetet KU Leuven i Belgia klarte nylig å knekke en antatt kvantesikker krypteringsalgoritme. SIKE var én av fire gjenstående finalister i konkurransen om hva som skal bli postkvanteverdenens nye krypteringsalgoritmer. Fire andre algoritmer er allerede klare for standardisering. Illustrasjon: welcomia.com
Sara EngesvikSara EngesvikJournalist
6. aug. 2022 - 05:00

Én av de åtte gjenværende kandidatene til å bli standardisert av National Institute of Standards and Technology (NIST) som en kvantesikker krypteringsalgoritme, SIKE (Supersingular Isogeny

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.