RESULTATERFINANS

Kvartalet til BEA gjenspeilte nølende framgang

Nølende framgang kjennetegner kvartalstallene til BEA. Toppsjef Alfred Chuang ønsker seg større stabilitet i markedet.

15. aug. 2003 - 13:05

Kvartalet ble avsluttet 31. juli. I forhold til samme kvartal i fjor økte BEA omsetningen med 8 prosent til 245,0 millioner dollar. Lisensinntektene økte med beskjedne 3 prosent til 127,4 millioner dollar. Driftsresultatet økte med 35 prosent til 36,8 millioner dollar, mens bunnlinjen ble bedret med 28 prosent til 25,9 millioner dollar.

Selv betegner selskapet disse tallene som "solide", og peker på at framgangen skjer i et miljø med store utfordringer. De beste framgangene ble notert i forhold til det offentlige, og i Europa.

I inneværende kvartal forventer BEA at omsetningen øker med mellom 5 og 8 prosent i forhold til i fjor, det vil si et sted mellom 246 millioner dollar og 253 millioner, mot 234 millioner dollar i fjor. Det svarer grovt sett til forhåndsregistrerte forventninger fra analytikerne, som gjennomsnittlig beløper seg til 251 millioner dollar.

I juli lanserte BEA versjon 8.1 av WebLogic i samsvar med tidsskjemaet, med støtte fra 100 partnere, blant dem Hewlett-Packard, Informatica, Intel, RSA Security, Siebel og Sybase. WebLogic 8.1 skal innebære raskere implementering av IT-prosjekter, med lavere kostnader og mindre risiko.

Analytikere sier til Reuters at tallene for andre kvartal og utsiktene for tredje kvartal er helt i tråd med det man kan forvente i dagens situasjon.

For investorene forholdt det seg annerledes. I timene fram mot Nasdaq-børsens stengetid steg BEA-aksjen med 5 cents til 12,64 dollar. Da kvartalstallene ble kjent, falt den til 12,40 dollar. De ble skuffet både av de beskjedne utsiktene til tredje kvartal og av at toppsjef Alfred Chuang nektet å uttrykke seg optimistisk om den allmenne økonomiske situasjonen.

– Jeg tror ikke kundene har bestemt seg for hva de skal gjøre. Vi håper på en stabilisering.

Chuangs redegjørelse for konkurranseforholdet til IBM hjalp heller ikke. Han fortalte at BEA hadde beseiret IBM i tevlingen om 425 kontrakter i andre kvartal. I 48 tilfeller byttet kunden ut en eksisterende WebSphere-installasjon til fordel for WebLogic.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.