Kvasir lar deg lete i nesten hele Internett-Norge

Med ny søkemotor fra Fast er søketjenesten blir Kvasir bedre og bedre. Om to uker kan du søke i "nesten" alle norske Internett-sider.

Kvasir, den mest brukte søkemotoren i Norge, er blitt langt bedre. Da Kvasir kastet ut Altavista som teknologileverandør tidligere i vinter, dekket Kvasir trolig bare rundt halvparten av alle Internett-sidene i Norge.

Men det dukker opp stadig flere nye konkurrenter til Sol og Kvasir. Dette er trolig en av årsakene til Kvasir nå får et skikkelig løft.

Med ny søkemotor fra Fast lar Kvasir deg nå lete i to millioner norske Internett-sider og bedre skal det bli.
- I løpet av to til tre uker vil vi åpne vår nye skandinaviske indeks med 15 millioner sider. Denne vil la deg søke i rundt 2,6 millioner norske sider, forteller Kvasir-sjef Ingrid Støver Jensen til digi.no.

Hvor mange sider som nå mangler vet ikke Kvasir, det finnes ingen pålitelige anslag for antall sider på det norske Internettet.

- Det vil alltid dukke opp lenker som vi ikke har, men vi tror vi har dekket det aller meste i den nye versjonen, sier Støver Jensen.

Fast-systemet vil sjekke alle lenker og oppdateres hver tredje uke til å begynne med.

- Vi starter opp med en oppdatering hver tredje uke, men vil vurdere raskere oppdateringer etter hvert, sier Kvasir-sjefen til digi.no.

Til toppen