Kvasir spår seier for Playstation 3

Kampen om markedet for spillkonsoller er knallhard. Det ble lenge spådd at Sony ville fortsette å dominere markedet med sin Playstation 3, men slik gikk det ikke. Ihvertfall ikke til å begynne med.

Nintendo Wii vant frem på lavere pris og spennende innovasjon, mens mange synes at Playstation 3 ble for dyr. Det gjorde også at Microsofts Xbox tok store markedsandeler.

Tidligere i høst ble imidlertid prisen på Playstation 3 senket kraftig, og det har gjort den mye mer aktuell som julegave under treet i år. Det merker søketjenesten Kvasir:

- Playstation har vært mest søkte konsoll de siste månedene og har ligget solid foran både Xbox og Wii. Etter at prisene på Playstation 3 ble satt ned rundt den 20. november har søk etter Playstation økt ytterligere – mens søk etter Xbox har falt noe, sier Tom Arild Trosterud, forretningsutvikler hos Kvasir.

I november ble det på Kvasir gjort cirka13.000 søk etter Playstation. I samme periode ble det søkt rundt 6.700 ganger etter Xbox og 6200 ganger etter Wii. Tendensen er de samme så langt i desember for Playstation (7500 søk), mens Wii (3400) har passert Xbox (3000) på de ti første dagene i julemåneden.

Til toppen