Kvinne får kvart million i museskade-erstatning

En kvinnelig Lego-ansatt er tilkjent 250.000 danske kroner i erstatning for museskader hun pådro seg i forbindelse med jobben.

En kvinnelig Lego-ansatt er tilkjent 250.000 danske kroner i erstatning for museskader hun pådro seg i forbindelse med jobben.

Det er første gang en slik erstatning tilkjennes i Danmark, skriver avisen Politiken. Den Lego-ansatte kvinnen er tilkjent en kvart million kroner i erstatning for de skader hun pådro seg etter å ha arbeidet med datamus i inntil 25 timer i uken.

På grunnlag av en uttalese fra det såkalte Retslægerådet har byretten i Grindsted slått fast at Lego skal betale kvinnen erstatningen.

Til tross for dommen akter likevel ikke Arbejdsskadestyrelsen å sette museskader på listen over sykdommer som anerkjennes som yrkesskader og dermed automatisk berettiger til erstatning. Til det trengs ytterligere dokumentasjon fra legehold, mener Arbejdsskadestyrelsen.

- Det ska en veldokumentert legefaglig undersøkelse til, og den må publiseres i et anerkjent legevitenskapelig tidsskrift, sier visedirektør Carl Georg Röser i Arbejdsskadestyrelsen til Politiken.

Ifølge avisen viser flere arbeidsmiljøundersøkelser i danske bedrifter at over halvparten av de undersøkte medarbeiderne som jevnlig bruker datamus i arbeidet klager over smerter i hender, armer, skuldre og nakke.

digi.no omtalte på sin side i fjor en stor dansk undersøkelse som konkluderte med at man IKKE risikerer å få kroniske skader ved mye jobbing med datamus...

    Les også:

Til toppen