Kvinne skaffet leiemorder på nettet

En kvinne i Texas er dømt til sikring, bøter og samfunnstjeneste for å ha leid en leiemorder via Internett for å ta livet av sin eks-mann.

Kvinnen sa seg skyldig i forsøk på forsettlig drap etter å ha gitt en mann hun traff via Internett i oppdrag med å ta livet av sin eks-mann. Dommeren ga henne ti års sikring, 10.000 amerikanske dollar i bot, og 1.000 timers samfunnstjeneste for lovbruddet. I tillegg vil hun i fremtiden bli overvåket ved besøk hos sine to barn, skriver Associated Press.

Kvinnen var gift fra 1989 til 1995, da paret ble skilt som følge av at hun brukte opp til 16 timer hver dag på nettet, i henhold til eks-mannen. I første omgang fikk kvinnen omsorgen for barna, men mistet den til barnas far i august 1996.

I henhold til rettsdokumenter gikk kvinnen på nettet to måneder senere for å finne noen til å drepe eks-mannen slik at hun kunne få tilbake omsorgen for den seks år gamle datteren.

En tidligere militær fattet interesse for kvinnens forespørsler i et samtaleforum på Internett. Mannen fortalte myndighetene at han trodde budskapet var ment som en spøk. Etter flere utvekslinger av meldinger, møttes kvinnen og tjenestemannen i november på et motell i San Antonio, Texas.

Kvinnen tilbød webpartneren $4.000 for å gjennomføre likvideringen av eks-mannen. Hun oppga sitt kredittkort og pin-koden for at mannen skulle kunne ta ut $1000 i forskudd.

- Jeg trodde det hele var en spøk helt til jeg fikk kredittkortet, sa mannen. Han testet kortet først ved å ta ut $200 og deretter $800.

Hele saken ble oppdaget da militærmannens kone fant kvinnens kredittkort i en konvolutt og trodd at mannen var utro. Han fortalte om drapskomplottet til kona, og ringte så til kvinnens eks-mann - han som skulle drepes - og fortalte hele saken. Politiet kom inn i bildet den 2. desember 1996.

Den militære personen ble ikke siktet i saken.

Til toppen