Kvinne til topps i Alcatel Telecom

Ingvild Ragna Myhre (39) fra Narvik blir ny adm. direktør i Alcatel Telecom Norway. Det besluttet styret i Alcatel Telecom Norway i dag.

Ingvild Ragna Myhre (39) fra Narvik blir ny adm. direktør i Alcatel Telecom Norway. Det besluttet styret i Alcatel Telecom Norway i dag.

Myhre blir dermed en av de få kvinnelige topplederne i norsk industri. Hun er i dag divisjonsdirektør i Alcatel Kabel Norge, og har hatt en ledende hånd i arbeidet med å restrukturere selskapets kabelvirksomhet. Hun ledet også nylig et offentlig utvalg som tidligere i høst ga sin innstilling om den fremtidige ingeniørutdanningen i Norge.

- Jeg vil fortsette arbeidet med å utvikle Alcatel Telecom Norway, med sterkt fokus på videre utvikling av organisasjonen på markeds- og kundesiden, sier Myhre.

Myhre er utdannet elektroingeniør fra Norges tekniske høgskole i Trondheim i 1982. Sine første arbeidsår tilbrakte hun i Hærens forsyningskommando og Teledirektoratet. Allerede i 1985 ble hun produkt- og eksportsjef i Alcatel Kabel Norge. Fra 1992 har hun vært divisjonsdirektør i samme selskap.

Myhre er nestleder i Forskningsrådets Områdestyre for naturvitenskap og teknologi, og styremedlem i Norges Eksportskole.

Alcatel Telecom Norway hadde i fjor en omsetning på 1,4 milliarder kroner med 1.260 ansatte, og et resultat før skatt på 72 millioner. Myhre overtar sjefsstolen når Nils Erik Skarsgård fratrer stillingen 31. desember, for å tiltre som konsernsjef i Raufoss.

Til toppen