JUSS OG SAMFUNN

Kvinnefotball ga ny Twitter-rekord

VM-finalen i kvinnefotball førte til rekordinteresse.

18. juli 2011 - 08:12

Søndag spilte Japans landslag i kvinnefotball VM-finale mot det amerikanske laget, og etter en dramatisk straffesparkkonkurranse gikk det japanske laget av med seieren.

Ifølge Techcrunch.com var det ikke bare en milepæl for den japanske kvinnefotballen. Twitter kunne nemlig melde at det ble sattny rekord i antall tweets per sekund i løpet av kampen.

Hele 7.196 twittermeldinger ble sendt via mikrobloggtjenesten per sekund i løpet av den dramatiske finalen. Til og med president Barack Obama var aktiv på Twitter da de amerikanske og japanske jentene sloss om seieren.

Da VM i fotball for menn gikk av stabelen i fjor sommer, ble det også satt rekord på Twitter. Da var rekorden på noe over 2.000 tweets i sekundet gjennom de siste femten minuttene av finalen mellom Spania og Nederland. Det gikk rett over tre tusen meldinger gjennom twitter per sekund da Spania scoret sitt avgjørende mål i kampen.

Gårsdagens rekord vitner derfor mest om Twitters store vekst de siste årene. Tjenesten er knapt fem år gammel, men har opplevd en kraftig vekst i internasjonale markeder. I mai ble det en kraftig vekst i aktiviteten da det ble kjent at Osama Bin Laden ble drept. Da nådde meldingstoppen 5.106 tweets per sekund på det mest aktive.

For deg som lurte slo Japan USA 5-3 etter straffespark-konkurranse. Etter ekstraomganger var stillingen 2-2.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.