Kvinnelig e-handelsskepsis

En amerikansk undersøkelse viser at kvinner tviler på sikkerheten rundt e-handel, og dette hindrer dem i å handle på nettet.

En amerikansk undersøkelse viser at kvinner tviler på sikkerheten rundt e-handel, og dette hindrer dem i å handle på nettet.

Undersøkelsen er foretatt av analyselskapet Cyber Dialogue, som konkluderer med at tvil om sikkerheten er den viktigste årsaken til at kvinner ikke handler på Internett.

Ifølge det irske nettstedet NUA har rundt 24 millioner av de kvinner som har tilgang til Internett ennå ikke handlet på Internett. I undersøkelsen oppgir rundt 40 prosent at de er bekymret for sikkerheten rundt informasjon de gir fra seg på nettsteder.

- E-handelsaktører er ivrige etter å nå kvinner fordi de tradisjonelt foretar majoriteten av husholdningers innkjøpsavgjørelser. Basert på deres netthandelsvaner, viser det seg at kvinner nøler med å søke produktinformasjon eller å bestille varer på Internett hovedsakelig på grunn av bekymringer rundt risikoen for å få kredittkortnummer stjålet, personvern og mangel på regulering av Internett, sier analytiker Idil Cakim i Cyber Dialogue i en pressemelding.

Blant amerikanske nettbrukere handler 43 prosent av menn og kun 28 prosent av kvinnene online.

Til toppen