BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kvinner under førti tenner mest på SMS

Telenor Mobil har i en undersøkelse kommet frem til at kvinner sender mest tekstmeldinger.

Therese Werenskiold
9. mars 2000 - 10:30

I nesten alle aldersgrupper er det kvinnene som bruker flest tekstmeldinger. Bare blant de mellom 15 og 19 år kan guttene måle seg med jentene.

- Her sender jenter og gutter like mye, og det er også denne aldersgruppen som står for størstedelen av trafikken. Ungdom er opptatt av nye funksjoner, tar det i bruk først og bruker det mest, sier informasjonssjef i Telenor Mobil, Jo Heldaas, til digi.no.

Mest oppsiktsvekkende er det kanskje at kvinner mellom 20 og 40 år bruker tekstmeldinger inntil tre ganger så mye som menn. Blant de aller yngste brukerne er det, ifølge Telenor Mobil, ingen forskjell i SMS-bruken mellom kjønnene.

Nesten ingen over 40 sender tekstmeldinger, og ved så lav SMS-bruk er det heller ikke funnet noen klare forskjeller mellom kvinner og menn. De eldste mobilbrukerne bruker telefonen til å ringe med, tror Heldaas.

- Tallene bekrefter likevel at tekstmeldinger er i ferd med å bli en dagligdags kommunikasjonsform. Spesielt blant ungdom, men nå også blant kvinner som er litt eldre, sier han.

Heldaas tror det er muligheten for å formidle korte beskjeder og hilsninger på en rask og enkel måte som appellerer til kvinnene. Hvorfor det er slik, har han ikke noe formening om.

I fjor utgjorde SMS-trafikken nærmere ti prosent av kundenes mobilregning.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.