Kyberhelgen verner Internett-streifere

Santa Tecla er skytshelgen for Internett-streiferne i Catalonia. Nettstedet hennes bistår ved alle slags kyberproblemer og tilbyr syndsforlatelse hvis du spammer eller glemmer å betale for shareware.

Santa Tecla er skytshelgen for Internett-streiferne i Catalonia. Nettstedet hennes bistår ved alle slags kyberproblemer og tilbyr syndsforlatelse hvis du spammer eller glemmer å betale for shareware.

Nettstedet er formet som et virtuelt kapell med et utvalg interaktive tjenester.

Synes du ofte internettet er treigt, kan du klikke av i Santa Teclas rubrikk for dette klagemålet.Etter å ha fylt inn en rubrikk for maskintype, og et klikk på klagemålsknappen får du et halvt minutt med blank skjerm for å samle tankene. Så kommer den hyggelige beskjeden:

"Takk for at du viser hengivenhet overfor Santa Tecla. Dine klager er oversendt virtuelt, og Santa Teclas aura vil beskytte deg i dine Internett-streif."

Nettstedet lar deg be per e-post som leveres Santa Tecla direkte. En annen nyttig tjeneste er syndsforlatelse. Her kan du velge blant vanlige synder som spamming (som på catalansk heter "mail bombing"), manglende betaling av shareware og misbruk av IRC.

Det finnes også en rubrikk hvor du kan beskrive synder ut over standardlisten. Klikker du på syndsforlatelsesknappen får du ganske snart en vennlig tilbakemelding om botsgangen som kreves.

Ifølge Wired er det strid i den katolske kirken om hvem som skal kåres til hele internettets skytshelgen. Catalanerne presser for å få Santa Tecla godkjent, mens andre spanjoler foretrekker San Pedro Regalado, en sjøfarer og prest fra 1400-tallet som presterte det miraklet å være tilstede samtidig på to ulike klostre.

San Pedro Regalado har også fått et nettsted der hans status beskrives som "patron de los internautas", men her tilbys ingen interaktive tjenester.

Kandidaten som ligger best an hos ledelsen i den katolske kirken skal være en annen spanjol, St. Isidore de Sevilla (556 til 636). St. Isidore laget et oppslagsverk i 20 bind, kjent som Etymologies. Verket hadde en databaseaktig trestruktur og skal ha vært svært brukervennlig.

Wired siterer Ecumenical News International som hevder at Isidore er allerede utpekt til Internett-streifernes skytshelgen av en pavelig komité. Vatikanets nettsted inneholder ingen informasjon om dette.

Til toppen