Kyberkrig i Midtøsten

Konflikten raser mellom politisk motiverte hackere.

20. jan. 2012 - 13:33

Den saudiarabiske hackeren «0xOmar» og gruppen «Group XP» innledet året med å publisere det de hevdet var over 400.000 israelske kredittkort på internett, som en politisk motivert provokasjon.

Kortopplysningene skal ha vært stjålet etter innbrudd i israelske nettbutikker. Tre berørte banker har erkjent lekkasjen, men nedjusterte omfanget til 15.000 aktive konti grunnet duplikater på listen.

Israelske myndigheter var raskt ute og varslet hevn mot hackere som angriper eller truer med å angripe landet.

Hendelsene har utløst en regelrett hackerkrig i Midtøsten, med stadige dataangrep mot henholdsvis palestinske, arabiske og israelske interesser.

I forrige uke rykket israelske myndighet ut for å advare hackere mot å ta loven i egne hender. De ønsker ikke hjelp fra borgervern.

- Vi ber israelske innbyggere om ikke å bryte loven. Akkurat som Israel har funnet tiltak mot terrorisme vil vi finne løsninger på denne utfordringen, sier viseutenriksminister Danny Ayalon i en uttalelse gjengitt av Reuters.

Den palenstiske Hamas-bevegelsen har derimot ønsket hackerangrepene velkommen, som en «ny type motstand».

- Vi oppfordrer unge arabere til å møte disse feige israelske truslene med alle mulige midler i det virtuelle rommet, sier talsmann Sami Abu Zuhri, ifølge nyhetsbyrået.

Det begynner å bli vanskelig å holde oversikten, men The Next Web har lagt ut en omfattende oversikt over mange av angrepene og hvem som har fått unngjelde så langt.

Millioner av e-postkontoer, bankkontoer, kredittkortopplysninger og Facebook-kontoer skal være stjålet den siste tiden, skriver nettstedet ZDnet.

En gruppe som kaller seg «Gaza hackers» skal onsdag ha vandalisert nettsidene til den statlige organisasjonen Anti-Drug Authority, og blant annet etterlatt trusler av typen «død over Israel», ifølge Jerusalem Post.

Tidligere i uken ble nettsidene til Tel Aviv-børsen og det israelske flyselskapet El Al rammet av et distribuert tjenestenektangrep, såkalt DDoS.

En gruppe israelske hackere som kaller seg «IDF team» svarte med samme mynt, ved å angripe nettsidene til børsen i Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater.

En pro-israelsk jødisk hacker som kaller seg Hannibal hevdet i forrige uke å ha kapret 30 millioner e-postkontoer fra arabiske brukere.

«Hannibal» skal senere ha publisert brukernavn og passord til minst 85.000 arabiske Facebook-brukere. Videre truer vedkommende med å lekke 10 millioner bankkontoer fra land som Iran og Saudi-Arabia.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.