La avgangseksamen ut på Internett

En elev ved Byskogen skole i Tønsberg mistenkes for å ha lagt ut avgangseksamen i engelsk for 10. klasse på Internett.

digi.no fikk et anonymt tips per e-post i natt. Tipset inneholdt en peker til et nettsted der filen "exam.zip" var lagt ut. Filen inneholder sju jpg-filer, med et bilde av hver sin side av eksamensoppgaven.

Leder for Eksamenssekretariatet, Georg Matthiesen, bekrefter at de gjengitte bildene er ekte.

- Vi fikk også tips i natt om at eksamen i engelsk for 10. klasse var lagt ut på Internett.

Eksamenssekretariatet sender eksamensdokumenter rekommandert til rektor ved hver skole som skal ha den aktuelle eksamen. Engelsk-eksamen inneholder et ressurshefte ("booklet") i tillegg til selve heftet med spørsmål. Ressursheftet deles ut til elevene to dager før eksamen.

- Eksamen avholdes i dag, fra klokka ni, forklarer Matthiesen. - Følgelig skulle ressursheftet deles ut mandag. Ved en feil fikk noen elever ved Byskogen skole i Tønsberg også utdelt selve eksamensheftet. Eksamensheftene ble raskt samlet inn igjen. Men en elev greide å stikke av med sitt eksemplar.

Matthiesen viser ellers til Tønsbergs Blad, der det står en artikkel om det som skjedde på skolen da ressursheftene skulle deles ut. Avisa har ikke fått med at eksamensheftet er lagt ut på Internett.

- Tilfellet må politianmeldes. Skolen må anmelde eleven som stakk av med eksamensspørsmålene. I Eksamenssekretariatet må vi sørge for at også utleggingen på Internett blir anmeldt.

Noe liknende skjedde i Oslo i fjor:
Akterutseilte lærere og mobbere!
Full klaff for elever på jakt etter eksamensoppgaver
Til toppen