BEDRIFTSTEKNOLOGI

La IBM sjekke hvordan reglene overholdes

IBM utvider Tivoli med en modul kalt «Compliance Insight Manager».

28. juni 2007 - 14:40

IBM melder at de utvider drifts- og overvåkingsverktøyene i Tivoli-familien med en modul som skal overvåke, på tvers av bedriftens virksomhet, hvordan man overholder lover, regler og retningslinjer. Avvik rapporteres automatisk.

Produktet er døpt «Tivoli Compliance Insight Manager», og inngår i IBMs portefølje av løsninger for virksomhetsstyring og risikohåndtering.

Ifølge en pressemelding fra IBM sammenliknes brukeres atferd mot gjeldende regler. Dersom reglene brytes, for eksempel ved ureglementert bruk av data eller systemer, eller ved at sikkerhetsbestemmelser ikke overholdes, rapporteres det.

IBM viser til analyseselskapet Gartner som mener at mengden nye krav og retningslinjer til bedrifter vil dobles de nærmeste årene og utgjøre en stadig større belastning. Gartner tror at virksomheter som legger opp til en integrert overvåking av hvordan de overholder lover og regler, vil innen 2011 oppleve at omfanget av manuelt arbeid og drift ligger 70 prosent under nivået det ellers ville vært på. En automatisert og integrert løsning vil også innebære at tiden som går til kontroll reduseres med 90 prosent.

IBM Tivoli Compliance Insight Manager er tilgjengelig fra begynnelsen av juli. Det er det første IBM-produktet som benytter teknologi fra Consul, et selskap IBM kjøpte i januar i år.

Modulen integreres med dashbordet til Tivoli Security Operations Manager som brukes til å håndtere datainnbrudd og andre typer angrep, og henter data fra Tivoli Identity Manager og Tivoli Access Manager.

Skjermbildene nedenfor viser hvordan dahsbordet kan legges opp med Tivol Compliance Insight Manager.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.