La Kraften være med deg

LucasArts måtte selvsagt komme med et nytt spill, nå rett før premieren av den første episoden i Star Wars. Resultatet må sies å være svært vellykket.

LucasArts måtte selvsagt komme med et nytt spill, nå rett før premieren av den første episoden i Star Wars. Resultatet må sies å være svært vellykket.

Et spill som simulerer Star Wars må være bra rent teknisk. Det er da heller ingenting å si på teknikken det nyeste spillet fra LucasArts, Star Wars: X-Wing Alliance. Bildene i denne artikkelen er gode eksempler på grafikken, detaljnivået er overbevisende. Vær oppmerksom på at alle bildene i denne artikkelen er forminsket ganske mye.

Death Star 2

Som i de fleste andre Star Wars-spill er målet i X-Wing Alliance å slåss mot Imperiet. I tillegg er K'Amryn Viraxo en alvorlig fiende. Viraxo eier Viraxo Industries, et konglomerat av transportbedrifter og har nære tilknytninger til Imperiet.

Du starter som en helt fersk pilot som foreløpig kun har fløyet i simulatorer. Du er medlem av en nøytral familie som etterhvert blir fanget opp i kampen mot Imperiet. Ditt første oppdrag er å hjelpe din eldre søster, Aeron Azzameen, med å levere og hente et par transportcontainere.

Deretter skal du hjelpe henne med å registrere et stort antall containere som hun har mistet oversikten over. Dette høres kanskje ikke så spennende ut, men målet med disse oppdragene er å trene flyferdighetene. Under det sistnevnte oppdraget støter dere også på pirater som prøver å stjele en av containerne. Disse må skremmes slik at de ikke forsøker seg på nytt.

Star Destroyer

I det tredje oppdraget blir det mer action. Her skal en container med uønsket innhold plantes hos Viraxo Industries. Oppdraget går også ut på å utslette så mange som mulig av Viraxos romfartøyer.

I alle disse tre oppdragene benytter du et YT-1300 transportfartøy som er heller svakt bestykket, men svært raskt. Dette er fartøyet er av samme typen som Han Solos Millenium Falcon. I senere oppdrag får du velge mellom en rekke mer stridsdyktige fartøyer, inkludert X-Wing, A-Wing og B-Wing. I alt vil du møte over 200 forskjellige romskip, romstasjoner og andre objekter.

YT-1300

I stedet for en R2D2, har du en MK-09 droide som medpilot. Dette er en kar med skikkelig personlighet, i hvertfall til å være en maskin.

I alt tilbyr spillet på 50 forskjellige oppdrag, det siste inkluderer sprengning av den andre Dødstjernen da er ferdigbygget. Blant annet får man sjansen til å fly gjennom sentrum på stjernen. I tillegg til dette, finnes det en rekke flere valgmuligheter hvis flere (inntil åtte) spiller sammen. Det er også mulig å opprette sine egne scenarier.

Din lugar og droiden Emkay.

Grafikken i spillet er veldig bra, samtidig som man har muligheten til trinnvis å sette ned detaljnivået hvis ytelsen ikke holder mål. Det kreves ikke at PC-en har 3D-kort, men det anbefales virkelig. Uansett må du ha en Pentium 200 MHz eller bedre og skjermkort med minst 2 MB minne.

X-Wing Alliance er definitivt en verdig oppfølger i forbindelse med lanseringen av Star Wars: The Phantom Menace.

Til toppen