BEDRIFTSTEKNOLOGI

La mobilen oversette restaurantmenyen

Sender det hele videre til nettskyen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. feb. 2010 - 10:22

Det å bestille mat på en restaurant i utlandet kan bety store overraskelser dersom menyen kun tilbys på et språk man i beste fall er ganske ustø i, og hvor personalet heller ikke kan hjelpe stort.

Trolig har ansatte i Google vært utsatt for slike situasjoner, for under Mobile World Congress i forrige uke demonstrerte Googles toppsjef Eric Schmidt og den tyske forskeren Hartmut Neven en mulig løsning på problemet.

Løsningen, som på sikt kanskje blir en del av selskapets Goggles-produkt for mobiltelefoner, gjør det mulig for brukeren å ta et bilde av en tekst i en meny og å få den oversatt på noen sekunder.

Det som skjer er at bildet sendes til serverne i Googles nettsky, hvor en OCR-motor (Optical Character Recognition) tolker hvilke tegn som står i teksten. Deretter sendes teksten til Google Translate-motoren som oversetter den til ønsket språk.

Det er selvfølgelig også mange andre bruksmuligheter for en slik umiddelbar oversettelse av trykket tekst.

Nå er ikke Google de første til å utforske dette området. BabelSnap er en applikasjon som gjør mye av det samme. Den er allerede tilgjengelig for en del Android-mobiler og koster kun noen få dollar. Det kan oversette fra engelsk, fransk, italiensk, nederlandsk, portugisisk, spansk og tysk til en mengde andre språk, inkludert norsk. En oversikt finnes her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.