Lab for kunstig intelligens på NTNU

Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor, da han la fram resultatet for andre kvartal 2016 i juli.
Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor, da han la fram resultatet for andre kvartal 2016 i juli. (Bilde: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix)
  • NTNU

Trondheim (NTB): Et laboratorium for kunstig intelligens og stordata etableres ved NTNU i Trondheim. Målet er å fremme entreprenørskap og norsk kompetansebygging.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor lanserte de to konkrete initiativene på et arrangement under Arendalsuka onsdag morgen. Tanken er å bygge opp Norge som en digital gründernasjon.

Telenor samarbeider med NTNU, SINTEF og StartupLab om de såkalte artificial intelligence- og big data-prosjektene.

IoT-utprøving

Samtidig lanseres også et eget dedikert nettverk for eksperimentering med neste generasjons «tingenes internett» – Internet of Things i flere norske byer.

– Vi må bygge kritisk norsk kompetanse innen kunstig intelligens, og vi må gi norske gründere tilgang til ressursene de trenger. Bare på den måten kan vi sikre at vi lykkes med digital omstilling og at det skapes nye arbeidsplasser. Nystartede virksomheter spiller en sentral rolle i etableringen av nye arbeidsplasser, så dette bør være en spennende mulighet for alle som planlegger nye moderne kunnskapsbedrifter, sier konsernsjef Sigve Brekke. (©NTB)

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen