TELEKOM

Laber interesse for DAB-auksjon

Flere frekvensområder gikk for 1 krone.

SBS Radio sikret seg prøvekonsesjon på DAB-sendinger i Stor-Oslo med et bud på 120.000 kroner. Andre områder gikk for en slikk og ingenting.
SBS Radio sikret seg prøvekonsesjon på DAB-sendinger i Stor-Oslo med et bud på 120.000 kroner. Andre områder gikk for en slikk og ingenting.
7. mars 2013 - 16:11

Flere konsesjoner for digitale prøvesendinger med DAB for lokalradio ble utdelt på auksjon torsdag. SBS Radio AS stakk av med den gjeveste.

Den såkalte lokalradioblokka er tiltenkt digital kringkasting og består av 37 regioner som til sammen dekker hele Fastlands-Norge. I åtte av disse områdene er det flere enn én aktør som har vist interesse, og en auksjon over disse områdene ble gjennomført torsdag.

SBS Radio AS stakk av gårde med prøvekonsesjonen for Stor-Oslo-området, som inkluderer Akershus, Oslo, Asker og Bærum. Selskapet vant med et bud på 120.000 kroner.

– Vi har tro på distribusjonen, og denne var litt for god til å gå fra oss, sier administrerende direktør Bernhard Steen i SBS Radio til nettstedet RadioAssistant.com.

SBS Radio eier fra før av Radio Norge samt lokalradiostasjonene The Voice og Radio 1.

De øvrige områdene som ble auksjonert bort av Post- og teletilsynet gikk for et kronestykke. De andre aktørene som var interesserte var Digitalradio Norge AS og A-Media AS, men hvem som fikk tilslaget på de øvrige områdene er ikke offentliggjort ennå. Det er fortsatt 21 områder over hele landet der prøvekonsesjon ikke er tildelt.

Selskapene som har fått prøvekonsesjon, kan starte med prøvesendinger av digital radio i lokalradioblokka fram til ordinær oppstart 1. januar 2017. Det vil bli en ny utlysning med ordinær tildeling av tillatelser og konsesjoner før utløpet av prøveperioden.

En meningsmåling for noen uker siden viste at 31 prosent i dag hører radio via digitale plattformer. Om lag 920.000 nordmenn hører digital radio daglig. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.