Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Laber interesse for Kodak-patenter

Nå håper de på budkrig mellom Google og Apple.

I hovedkontoret til Kodak, som bildet er hentet fra, er det stor spenning foran morgendagens patentauksjon. Selskapet håper på at noen vil betale over 2 milliarder dollar for deres digitale bildebehandlingspatenter, men responsen har så langt vært laber ifølge Wall Street Journal.
I hovedkontoret til Kodak, som bildet er hentet fra, er det stor spenning foran morgendagens patentauksjon. Selskapet håper på at noen vil betale over 2 milliarder dollar for deres digitale bildebehandlingspatenter, men responsen har så langt vært laber ifølge Wall Street Journal. Bilde: Brady Dillsworth/Bloomberg/Getty Images/All Over Press

Kriserammede Kodak har bestemt seg for å selge sine digitale patenter i et forsøk på å redde selskapet. Mens den fordums foto-giganten mener porteføljen er verd opp mot 2,6 milliarder dollar, 15,7 milliarder norske kroner, har de første budene ikke vært i nærheten, skriver Wall Street Journal.

Ifølge avisen har to investorgrupperinger lagt inn bud på mellom 150 og 250 millioner dollar, altså mellom 910 og 1 500 millioner norske kroner.

Nå håper selvsagt Kodak på at Google og Apple vil melde seg på i kampen, slik at prisen kan skrus kraftig opp. Det er forventet at begge de to gigantene vil ha interesse av å sitte på disse patentene, som er relatert til blant annet fotofunksjonalitet i smarttelefoner.

Patenter er svært viktig ammunisjon i den bitre krigen mellom smarttelefon-aktørene, og verdien på viktige patenter eller omfattende porteføljer kan stige voldsomt i en budkamp.

Da det kanadiske teleteknologiselskapet Nortel la ut sin patentportefølje for rundt ett år siden var startprisen på 900 millioner dollar. Men det var før et konsortium med blant annet Apple og Microsoft vant budrunden. De betalte 4,5 milliarder dollar, langt mer enn forventet, til det konkursrammede selskapet, og danket ut Google i prosessen.

Ifølge Wall Street Journal er Kodak sine forventinger om over 2 milliarder dollar for patentene for høyt. Kilder med kjennskap til prosessen forventer at selskapet vil klare å hente inn rundt 600 millioner dollar.

Spørsmålet er nemlig hvor nye patentene er verd. I slutten av mai fikk selskapet en kalddusj fra den amerikanske handelskommisjonen ICT, som avgjør i patentvister. De fant at et av Kodaks viktigste patenter ikke har noen verdi siden det ikke oppfylte kravet til å være «ikke-innlysende» (non obvious).

Onsdag denne uken skal auksjonen av Kodaks digitale bildepatenter under blokken. Neste uke skal Kodaks patenter innenfor lagring og analysering av digitale bilder selges i en separat auksjon. Til sammen inneholder patentporteføljen som skal selges 1 100 patenter.

    Les også: