JUSS OG SAMFUNN

Laber kommunal interesse for æøå-domener

Tønsberg og Bærum har gjort det, men Løten og Åmot har ikke søkt.

Fra 18. februar ble det tillatt med norske tegn i domenenavn. Tønsberg, Bærum og Fræna har alle sikret seg rettigheter til nye domenenavn på Internett med bruk av æ, ø og å. Men navnendringen skal først godkjennes av Kommunenes Sentralforbund som kontrollerer alle domenenavn som ender på kommune.no. Dette kan ta noen uker.

- Det er bare å søke, sier IT-sjef Eva Schiefloe Birkeland i Kommunenes Sentralforbund, og sparker ballen videre til kommunen Åmot og Løten som er blant dem som ennå ikke har søkt.

Kommunenes Sentralforbund (KS) og Norid samarbeider nå om å utarbeide gode rutiner på administrering av kommune.no. KS regner med å overta det formelle ansvaret fra og med uke 10.

Det betyr at KS skal behandle alle søknader som gjelder domenene kommune.no

enten det er nyregistrering eller endring på allerede eksisterende subdomenenavn. Ettersom det nå er mulig å benytte nasjonale tegn som æ, ø, og å i domenenavn, må kommuner som ønsker nytt domenenavn søke om dette via KS. Søknadsskjema vil bli lagt ut på ks.no om kort tid.

- Vi ser ingen ingen betenkeligheter med å godkjenne æ, ø , å i kommunenavn utover å anbefale at en opprettholder et parallelt navn uten æ, ø, ettersom det finnes mange med for eksempel engelsk tastatur, sier Schiefloe Birkeland.

KS forbeholder seg retten til å reservere kommunenes subdomenenavn til den aktuelle kommune.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.