Laber utsikt for europeisk IT

Men i Norden vil det gå bedre, tror Forrester.

Laber utsikt for europeisk IT
Forrester tror USA kommer seg, mens Europa opplever fortsatt IT-stagnasjon i 2013. Bilde:

I forrige uke publiserte Gartner sine prognoser for det globale IT-markedet, og konkluderte med at 2013 blir bra for IT, med en samlet markedsvekst på 4,2 prosent fra 2012 – eller 3,9 prosent målt i dollar.

Tallene som rivalen Forrester publiserte før helgen går ut på 5,4 prosent vekst globalt, redusert til 3,3 prosent målt i dollar.

Forutsetningen for begge analyseselskapene er at USA greier å fullføre arbeidet med å ordne opp i «budsjettklippen».

Forrester gir større innblikk enn Gartner i den regionale fordelingen av veksten i IT-markedet, både i pressemeldingen, bloggen til analytiker Andrew Bartels og Bartels’ uttalelser til britisk Computerworld.

Bartels anslår at IT-markedet i Europa, målt i lokal valuta, vil vokse med knapt 0,8 prosent fra 2012 til 2013. Målt i dollar blir det en tilbakegang på 3,2 prosent. Til sammenlikning venter han en vekst i USA på 7,5 prosent.

Bartels peker på at IT-markedet krympet i 2012 i Storbritannia, Italia, Spania og Nederland. I 2013 venter han at Italia og Spania vil oppleve ytterligere tilbakegang. Han tror på ned mot nullvekst i Frankrike, Tyskland og Nederland. Derimot ser han «bedre vekst» i Norden, Sveits og Storbritannia.

Les mer om: