SIKKERHET

Labour sier de har blitt utsatt for et stort dataangrep

Det britiske partiet Labour sier de har blitt utsatt for et «sofistikert og omfattende dataangrep» på partiets digitale plattformer.

Det britiske partiet Labour opplyser å ha blitt utsatt for et «sofistikert og omfattende dataangrep» på partiets digitale plattformer, opplyser de i en uttalelse.
Det britiske partiet Labour opplyser å ha blitt utsatt for et «sofistikert og omfattende dataangrep» på partiets digitale plattformer, opplyser de i en uttalelse. Foto: Jacob King/AP/NTB Scanpix
12. nov. 2019 - 11:57

Dataangrepet ble stoppet av «robuste sikkerhetssystemer», og det skal ikke ha forekommet datainnbrudd, ifølge partiet.

Angrepet har likevel forstyrret deler av Labours valgkamp før parlamentsvalget i Storbritannia 12. desember.

– Sikkerhetsprosedyrer har forsinket noen av våre valgkampaktiviteter, men disse var oppe igjen denne morgenen og vi er tilbake for full maskin, heter det i uttalelsen.

Labour har rapportert inn hendelsen til britenes statlige senter for datasikkerhet, National Cyber Security Centre, som er en del av det britiske etterretningsetaten GCHQ.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.