LaCie med gigantisk, mobil harddiskløsning

Franske LaCie har lansert to mobile harddiskenheter som begge skal være langt større enn noe annet som finnes på markedet.

Franske LaCie har lansert to mobile harddiskenheter som begge skal være langt større enn noe annet som finnes på markedet.

Med henholdsvis 400 og 500 gigabytes lagringskapasitet er de to utgavene av LaCie Big Disk trolig de romsligste, mobile harddiskenhetene på markedet i dag. Begge enhetene er utstyrt med FireWire-grensesnitt og klargjort for bruk sammen med både Windows og MacOS.

Den minste av enhetene er også den raskeste. Med en omdreiningshastighet på 7200 RPM og et hurtigbuffer på 8 megabytes har enheten en gjennomsnittlig søketid ved skriving på 10 millisekunder.

500 GB-utgaven er har noe svakere ytelse, siden omdreiningshastigheten bare er på 5400 RPM og hurtigbufferet er redusert til 2 MB. Gjennomsnittlig søketid ved skriving er oppgitt til 11 millisekunder.

Begge enhetene har en maksimal vedvarende overføringsrate på 40 MB/s.

LaCie oppgir det i utgangspunktet ikke, men ifølge det franske nettstedet Inpact-Hardware består hver av enhetene av to harddisker som er koblet sammen i en RAID-løsning som slår diskene sammen til én partisjon (RAID 0 - stripping). Men ifølge nettstedet er det ikke noe i veien for at endre dette til en RAID 1-løsning, hvor de to diskene inneholder nøyaktig de samme dataene.

Vekten på enhetene er oppgitt til 2,5 kg, dimensjonene 173 x 44 x 268 millimeter. Enhetene kan stables i høyden, også når det står på høykant. Kabinettet er laget av en aluminiumslegering.

Prisen for den minste enheten oppgis til å være 1195 euro i Frankrike, mens den største enheten har en prislapp på 1344 euro.

Til toppen