LaCie med «Lego»-harddisker i flere farger

Fordelen med Lego-klosser er at de trygt kan stables. Det kan også LaCies nye harddisk-produkter.

Fordelen med Lego-klosser er at de trygt kan stables. Det kan også LaCies nye harddisk-produkter.

LaCie introduserte denne uken to serier med eksterne harddisker med et noe annerledes utseende enn det man har vært vant til fra den kanten.

De nye harddiskene kommer i fargevariantene hvit, rød og blå og har små rundinger på toppen, samt tilsvarende hull under, slik at de kan stables som om de skulle være Lego-brikker. De to seriene heter LaCie Brick Desktop Edition og LaCie Brick Mobile Edition. Desktop-versjonen benytter 3,5 tommers harddisker med kapasitet på mellom 160 og 500 GB, mens den mindre Mobile-versjonen benytter 2,5 tommers harddisker med mellom 40 og 120 GB lagringsplass.

- Hvorfor skal datalagring være kjedelig? Få litt farge på skrivebordet ditt med LaCie Bricks, sier designeren av harddiskene, Ora-Ïto, i en pressemelding.

De mobilene utgavene får strøm via datagrensesnittet, som enten kan være USB 2.0 eller både FireWire 400 og USB 2.0. Desktop-versjonene er utstyrt med USB 2.0-grensesnitt og strømadaptere.

Bortsett fra modellene med 300 eller 500 GB lagringskapasitet, som har termostatstyrt vifte, er modellene vifteløse.

Harddiskene leveres med programvare for Windows og Mac og vil komme på markedet i slutten av desember.

Desktop-versjonene har en pris på mellom 120 og 400 dollar og veier 990 gram, men Mobile-versjonene koster mellom 100 og 330 dollar og veier 225 gram.

Til toppen