BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lad opp mobilen på sekunder

Oppdagelse fra Alzheimers-forskning utnyttes i batteri.

StoreDot hevder at deres nye og ikke så veldig kompakte mobilbatteri kan fullades på 30 sekunder. Foreløpig er det for mye som ikke er fortalt til at man bør ta historien uten en klype salt.
StoreDot hevder at deres nye og ikke så veldig kompakte mobilbatteri kan fullades på 30 sekunder. Foreløpig er det for mye som ikke er fortalt til at man bør ta historien uten en klype salt. Bilde: StoreDot
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. apr. 2014 - 07:40

Videoen nedenfor viser en Samsung Galaxy S3-mobil utstyrt med et stort og uvanlig batteri på baksiden som blir ladet opp fra 27 til 100 prosent på under et halvt minutt. Systemet skal også ha blitt demonstrert under Microsofts Think Next-konferanse i Tel Aviv i går.

Med 30 sekunders ladetid, er det ikke så farlig om smartmobilen eller nettbrettet går tom for strøm etter noen timer. Men det forutsetter at man har mulighet til å lade batteriet på nytt.

Det er det israelske selskapet StoreDot som står bak demonstrasjonen. Videoen er publisert på YouTube av grunnlegger og administrerende direktør Dorin Myersdorf.

I et intervju med CNNMoney forteller han at teknologien ble skapt under det som opprinnelig var forskning på Alzheimers sykdom.

– Under forskningen ble spesifikke aminosyrer isolert, og vi greide å bruke disse aminosyrene og peptidene til å danne nanokrystaller, sier Myersdorf til CNNMoney.

– Disse har spesielle egenskaper som har gjort det mulig for oss å bruke dem i ulike enheter, slik som i et batteri, forteller Myersdorf.

Lyden i videoen er ikke den beste.

StoreDot håper å kunne ha en prototyp for kommersiell bruk klar innen to år, deretter oppstart av masseproduksjon innen et års tid. Ifølge Wall Street Journal gjenstår det fortsatt å få ned størrelsen og prisen. Det er foreløpig beregnet at laderen vil koste omtrent 30 dollar.

Til The Next Web sier Myersdorf at batteriet også har en elektrode basert på nye materialer.

– Vi kaller det for MFE – Multi Function Electrode. Den ene siden fungerer som en superkondensator (svært rask ladning), og den andre er som en litium-elektrode (langsom utladning). Elektrolytten er også modifisert med våre «nanodot»-er for at den multifunksjonelle elektroden skal være effektiv. Selv om vi ikke er helt der ennå, sikter vi mot den samme kapasiteten som et litium-ion-batteri har, omtrent 2000 mAh, sier Myersdorf. Selskapet regner med å nå dette målet innen et år.

Selv om 2000 milliamperetimer kanskje ikke høres så mye ut, så skal det temmelig høy strømstyrke til for å lade opp batteriet på 30 sekunder. Foreløpig har ikke StoreDot gått ut med detaljer om hvordan dette gjøres, og videoen avslører heller ikke stort. Men det er i alle fall ingen liten USB-kontakt som benyttes.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.