FORBRUKERTEKNOLOGI

Lad opp mobiltelefonen under flyturen

Ved hjelp av en adapter skal MP3-spillere og mobiltelefoner kunne lades fra hodetelefonutgangen i flysetet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. juni 2006 - 11:22

Batteridrevne apparater som mobiltelefoner, spillkonsoller og MP3-spillere går før eller senere tomme før strøm. Svært mange slike apparater støtter kun spesielle oppladbare batterier, samtidig som at mulighetene for å få ladet dem opp, ikke alltid er like gode. Et eksempel på dette er på flyet.

De fleste flyselskaper tilbyr nå flyseter med kontakt for hodetelefoner. Lydsignalene som sendes til disse kontaktene er selvfølgelig strøm, og desto høyere volum brukeren setter på, desto mer kan dette utnyttes av andre ting enn å lytte til selve lyden. Det forteller i hvert fall selskapet Caretools, som tilbyr en serie oppladningsprodukter som henter strøm fra nettopp hodetelefonutgangen på flysetene.

Grunnpakken, Inflight USB Power Unit, koster 35 dollar. Alle enheter som kan lades opp via USB-kabelen skal kunne kobles til denne. Dette inkluderer en rekke mobiltelefoner og andre enheter som finnes på markedet i dag. Pakken kan utvides med overganger for tilkobling til en rekke andre enheter, hvis man ikke har en USB-kabel til disse fra før eller hvis enheten ikke støtter ladning via USB.

Ladningen vil ikke være like effektiv som med tilkobling til en strømnettdrevet USB-vert. Laderen benytter en teknikk som kalles dryppladning. Laderen bruker selv tre til fem minutter for å bli fulladet, deretter sendes energien til den tilknyttede enheten. Dette gjøres gang på gang. For hver gang laderen er fullades, skal den tilknyttede enheten lades for fullt i maksimalt ett minutt.

Bruken av Inflight Power Unit skal være sertifisert av amerikanske Federal Communications Commission (FCC) og sender ikke ut radiostøy.

Mer informasjon om Inflight Power-produktene finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra