Lær Flash i en, eh... fei

Det finnes enkle måter å lære de grunnleggende teknikkene i avanserte programmer. Vi har testet et Flash-kurs på CD-ROM.

Det finnes enkle måter å lære de grunnleggende teknikkene i avanserte programmer. Vi har testet et Flash-kurs på CD-ROM.

Hvis du er en av de tusener på tusener av design-hangarounds som gjerne skulle kunnet ett og annet triks med Macromedias designprogram Flash, så er det jo endel ting en kan gjøre for å lære seg de grunnleggende prinsippene bak fete Flash-sider.

Det finnes et uttall av ressurser på Internett, med gratis Flash-leksjoner, kildefiler og annet som gjør at en enkelt kan plukke opp triks og etter hvert lage Flash-grafikk av akseptabel standard.

Vi har kikket litt på ett av tilbudene, fra Virtual Training Company, distribuert i Norge av Luth.

Kurset er lagt opp som en serie videoklipp, som går gjennom oppsett, grunnprinsipper, praktiske tips og triks, verktøyoversikt og generelle treningsøkter for å mestre Flash-grensesnittet.

En lærer å lage enkle animasjoner, planlegge og sette opp en nettside, enkel actionscripting, legge inn musikk og klargjøre sidene for publisering.

Kurset går sakte frem, og er oversiktlig og greit også for totale ferskinger som digi.nos tester. Instruktøren forklarer veldig bra med sin særegne australske aksent, og den tidligere så skremmende og uoversiktlige Flash-arbeidsflaten blir fort et mer behagelig terreng å bevege seg i. VTC-kursene har en gjennomsnittstid på åtte timers spilletid.

Det beste med kursene fra VTC, som finnes for både programmer som Photoshop, Bryce, Office for Mac, Acrobat og andre, er at de første kapitlene med videofiler er lagt ut på nettet. Videoleksjonene for Flash 5-kurset finner du her, så kan du selv vurdere om det er noe du trenger for å lage fete nettsteder som for eksempel den Warp Records har liggende ute.

Veiledende utsalgspris er 1350 kroner.

Til toppen