JUSS OG SAMFUNN

Lærer Israel-konflikt ved dataspill på skolen

Et nytt dansk dataspill trekker konflikten mellom palestinere og israelere inn i klasserommet.

30. aug. 2006 - 09:22

IT-Universitetet i København har samarbeidet med spillselskapet Serious Games Interactive om utviklingen av det digitale læringsspillet «Globale konflikter: Palestina», som handler om den israelsk-palestinske konflikt.

Spillet er testet i grunn- og videregående skoler i København. Undersøkelsen viser at barn og unge kan lære om politiske konflikter gjennom dataspill, og spillselskaper mener resultatet åpner for nye muligheter for hva man kan bruke dataspill til i skolene.

Gjennom dataspillet får danske skolebarn besøke Gaza i historietimen.

Sentralt i spillet er at elevene engasjerer seg og diskuterer konflikten mellom Israel og Palestina. Spillet legger også opp til å diskutere den rolle pressen har, slik at elvene får mulighet til å reflektere over det de selv hører fra medier.

Tre grunnskoler og tre videregående skoler har testet spillet. I rollen som journalist får elevene den vanskelige oppgaven å forholde seg nøytralt, men samtidig skal de forsøke å oppnå begge parters tillit. Underveis opplever elvene forskjellige sider av konflikten, som er basert på virkelige hendelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.