KORTNYTT

Lærere blir hengt ut på nettet av elevene

5. apr. 2006 - 08:41

(NTB:) Lærere kan få psykiske problemer fordi elevene bedriver grov personsjikane og seksuell mobbing av dem på internett, mener Utdanningsforbundets leder Helga Hjetland.

Datatilsynet kan vise til flere saker der lærere blir sjikanert på nettet. Dette er grovt, mener informasjonssjef Ove Skåra i Datatilsynet.

Tirsdag ble en elev utvist i fem dager fra Bryne videregående skole for blant annet å ha kåret en av skolens lærere til «ukens hore» på sitt eget nettsted. Til sammen skal fem ansatte ved skolen ha blitt beskrevet på heller ufint vis på nettstedet, skriver VG.

Utdanningsforbundets leder Helga Hjetland mener både skoleeierne og skoledelsen må ta denne typen mobbing ytterst alvorlig.

- Enkelte elever evner ikke å forstå at vi er vanlige mennesker, vi lærere, med menneskelige reaksjoner. Denne type mobbing er det også ofte vanskelig å snakke om. Flere lærere ser på denne mobbingen som at de ikke er godt likt og kule. For enkeltlæreren kan dette få alvorlige psykologiske komplikasjoner, sier Hjetland.

Elisabeth Staksrud ved Medietilsynets SAFT-prosjekt, som jobber med barn og internett, tror de unge ikke skjønner at mobbing er ulovlig, og at de samme reglene for atferd gjelder både på nettet og ute i det vanlige samfunnet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.