KARRIERE

Læringsplattform utelukker synshemmede

Synshemmede er utestengt fra læringsplattformen Classfronter som brukes ved 32 norske universiteter og høgskoler.

15. sep. 2004 - 09:49

Ifølge studentavisa Universitas ved Universitetet i Oslo i skaper det grafiske grensesnittet i Classfronter vanskeligheter for synshemmede. Navigasjonsverktøyet Leselist, som kurant brukes for å lese informasjon på nettsteder, virker ikke i Classfronter.

Classfronter leveres av det norske selskapet Fronter, og har opplevd betydelig suksess internasjonalt.

    Les også:

I Norge brukes Classfronter på 32 offentlig godkjente universiteter og høgskoler, både som studiestøttesystem, informasjonssystem og intranett. Plattformen samler alle typer digitalt materiale fra studentoppgaver til forelesningsnotater, og lar studenter samarbeide via nettet. Verktøyet fungerer som et interaktivt klasserom.

Å utelukkes fra Classfronter innebærer derfor at synshemmede ikke får delta i vanlig studiearbeid. I stedet får de, ifølge førstekonsulent Roar Fikkan i Universitetets seksjon for læringsmiljø og studiekvalitet, særsystemer som ekskluderer dem fra den kollektive læringsprosessen og studiemiljøet.

Daglig leder Roger Larsen i Fronter legger seg flat for kritikken. Han sier til Universitas at Fronter ønsker en konstruktiv dialog med alle brukergruppene og at han vil følge opp denne saken. Han oppfordrer universitetet til å stille flere «skal ha»-krav til tjenesten.

Ifølge Universitas er også pdf-formatet til Adobe umulig å lese for synshemmede.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.