UTVIKLING

Lag Android-apps ved å dra og slippe

Med nytt Google-verktøy skal alle kunne lage egne mobilprogrammer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. juli 2010 - 08:33

Google har kommet med et nytt verktøy for utvikling av applikasjoner til Android-baserte enheter. Verkøyet kalles «App Inventor» og er nå tilgjengelig i en betautgave til Windows, Mac OS X og Linux.

Det dreier seg ikke om et ordinært programmeringsverktøy, men en løsning hvor ikke-programmerere enkelt kan lage egne applikasjoner ved å dra og sette sammen ulike funksjonalitetsblokker.

– Resultatet er ikke de glatteste applikasjonene i verden, men applikasjonene som vanlige folk kan lage, ofte i løpet av minutter, forteller Harold Abelson til NYTimes.com. Abelson er en informatiker ved MIT som har et sabbatsår ved Google, hvor han leder prosjektet.

Videoen nedenfor viser hvordan en enkel applikasjon kan lages på under ett minutt, men det er selvfølgelig mulig å lage langt mer omfattende prosjekter.

Google understreker spesielt at brukeren av App Inventor får tilgang til de ulike sensorene som dagen smartmobiler gjerne er utstyrt med, inkludert GPS-mottakeren og akselerometeret.

Brukergrensesnitteti Google App Inventor. <i>Bilde: Google Labs</i>
Brukergrensesnitteti Google App Inventor. Bilde: Google Labs

Installasjonen av applikasjonene man lager skjer normalt uten å involvere Android Market. Men man må på mobilen åpne for at det kan installeres applikasjoner fra andre kilder.

App Inventor er Java-basert og bygger delvis på Java-biblioteket Open Blocks. Sammen med programmet følger det en rekke instruksjonsartikler om hvordan man lager ulike applikasjoner og spill.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.