Lag begge sider av postkortet selv

En ny tjeneste fra Posten.no lar deg lage for- og bakside av postkort. Det koster 15 kroner å få det skrevet ut og postlagt.

En ny tjeneste fra Posten.no lar deg lage for- og bakside av postkort. Det koster 15 kroner å få det skrevet ut og postlagt.

Tjenesten bestilles på nettstedet Posten.no. Du må gjennom en registreringsprosess med 11-sifret fødselsnummer og postadresse, slik at Posten kan sjekke deg mot Folkeregistret og verne seg mot misbruk. Du kan legge inn egne bilder – opp til 15 MB – og en egen liste over dem du vil sende postkort til. Du kan bare sende til adresser i Norge.

Muligheten for å legge inn egne bilder åpner selvfølgelig for at du tar postkortmotiv med digitalt kamera mens du er på ferie, og slipper å vente til du kommer hjem med å vise bilder av deg og dine i forgrunnen for kjente monumenter og landemerker. Prosessen med å legge inn egne bilder er forholdsvis enkel, men selve opplastingen tok noe tid, selv over en høyhastighetslinje. Forsøksmotivet var et to-megapikselbilde i jpg-format på litt under en halv megabyte. Da opplastingen var klar ble det vist en svart ramme på bildet for å antyde hvordan det ville beskjæres.

På baksiden av kortet kan du velge mellom flere skrifttyper for selve meldingen, og du kan velge forskjellige typer for melding og underskrift. Har du lagt inn flere mottakere er det bare å hake av dem du vil sende kortet til. Masseutsendelse er med andre ord uhyre enkelt. Navn og adresse på mottaker trykkes med postbudvennlig tydelighet.

Posten lover at postkortene skrives ut og postlegges som A-post første virkedag etter at du har bestilt dem. Inntil videre er det første kortet gratis. Ellers er prisen 15 kroner per utsendt kort. Du betaler per kredittkort, mobiltelefon eller med Payex-konto.

Anglofile vil gledes over navnet på tjenesten: Posten CPR. Det står for "Create Online Postcards for Real". Vi minnes Tines forgagne "Milk is a better drink", og språkfolkets motparodi "Nynorsk is a better language".

Til toppen