Lag din egen dansende baby

Discreet har lansert en ny versjon av 3D-modellerings- og animasjonsverktøyet 3D Studio Max. Den nye utgaven skal være enklere og raskere å bruke. Det spesielt blitt fokusert på behovene til prosjektgrupper.

Discreet har lansert en ny versjon av 3D-modellerings- og animasjonsverktøyet 3D Studio Max. Den nye utgaven skal være enklere og raskere å bruke. Det spesielt blitt fokusert på behovene til prosjektgrupper.

3D Studio Max er blant verdens mest solgte applikasjoner for 3D-modellering og animering. R3-versjonen av 3D Studio Max skal inneholde en rekke nye og forbedrede funksjoner og egenskaper. Verktøyet lar nå flere brukere arbeide med forskjellige deler av et prosjekt. Samtidig skal det være mulig å føre sammen ulike elementer og skape avanserte scener, animasjoner eller spillnivåer.

- Produktivitet og arbeidsflyt er stadig viktigere i arbeidet med å skape digitalt innhold i spill, film, video og på web, sier Kristian Sneltvedt, ansvarlig for Autodesk i Norge og Danmark.

Discreet, som produserer 3D Studio Max, er Autodesks divisjon for digitale grafiske løsninger. Discreet, eller Discreet Logic som det opprinnelig het, var et selvstendig selskap inntil Autodesk overtok det tidligere i år.

Blant de andre nyhetene i R3-utgaven av verktøyet, finner man muligheten for eksterne referanser. Dette gjør det mulig å inkludere spesifikke objekter eller komplette scener fra andre filer, legge inn en ny animasjon, nytt materiale eller modellere fritt. Funksjonen skal muliggjøre automatisk redigering.

Renderingfunksjonen er helt endret. Hastigheten skal være tilsvarende den forrige utgaven, men kvaliteten skal være bedre og prosessen enklere.

Det skal nå være bedre muligheter for brukeren å tilpasse sitt eget produksjonsmiljø i 3D Studio Max. Dette kan gjøres gjennom makroer, snarveier og skript.

Programvaren skal være mer brukervennlig enn tidligere og kommunisere bedre med andre programmer, ifølge "vaskeseddelen" fra Discreet.

Med 3D Studio Max R3 vil det også følge med endel tilleggsprodukter for karakteranimering og spillutvikling. Blant annet vil verktøy for hudforming, sekundær dynamisk bevegelse og morfing være inkludert. Verktøyene er også blitt en del av MAX SDK (Software Development Kit), slik at spillutviklere kan dra nytte av dem i sine spillmotorer.

3D Studio Max R3 skal etter planen bli tilgjengelig på det norske markedet i juni 1999. Prisen, som også inkluderer programmet Character Studio, er satt til 3700 EURO eksklusiv mva.

Du har kanskje sett den dansende babyen som stadig dukket opp i serien Ally McBeal. Dancing Baby var opprinnelig skapt som en demo for 3D Studio MAX  med tilleggsmodulen for karakteranimasjon - Character Studio.

Dancing baby

Til toppen