BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lag din egen DVD-film

Apple har innkassert en knepen seier over Compaq i kappløpet om å tilby filmopptak til DVD på sine nye maskiner.

10. jan. 2001 - 07:40

Apple og Compaq har ligget skulder ved skulder på oppløpssiden for å tilby det ultimate innen hjemmevideoredigering: Muligheten til å lagre filmene sine på en DVD og sende dem til bestemor som så kan se dem på DVD-spilleren sin.

Compaq annonserte sin første maskin med DVD-filmbrenning denne uken, ifølge CNet. Men maskinen kommer ikke før i mars, og dermed må selskapet se seg slått av Apple, som viste frem sin raskeste G4-maskin tirsdag denne uken. Maskinen, med 733 MHz prosessor, leveres med en Pioneer DVD-R/CD-RW-brenner kalt SuperDrive, og skal ifølge Steve Jobs' åpningstale på Macworld Expo være klar til levering i februar.

Med støtte for filmopptak blir det en enkel sak å lage sine egne film-DVD-er, og Jobs demonstrerte i den forbindelse DVD-programet iDVD, som tilbyr dra-og-slipp-funksjonalitet for DVD-snekring.

Programmet skal sendes med de største G4-maskinene, og ut fra Jobs' demonstrasjon vil det forenkle prosessen med å lage menyer og navigasjon til filmplatene radikalt.

Compaq, som også satser på DVD-R som format, skal også tilby programvare for enkel menybygging på DVD-platene, slik at man med enkle operasjoner kan lage filmplater som tåler fremvisning på TV.

En analytiker CNet har snakket med, mener filmopptak til DVD er akkurat det industrien trenger for å få fart på salget av datamaskiner.

Både Apple og Compaq har gode grunner for å få fart på datamaskinsalget. Begge fikk seg en trøkk da etterspørselen dalte ifjor.

Dagensspørsmål

Klarer Steve Jobs å omvende deg til å bliMac-bruker?

Omvende? Jeg ER alleredeMac-frelst
Ja, absolutt. Jeg kaster ut PC-ennår de nye Mac-ene kommer til Norge
På ingen måte. PC er og blirbest
For meg er det bare én frelser;Linus Torvalds
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet sålangt
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.