Lag din egen film med Spielberg og Lego

Leketøysprodusenten Lego lanserer nå i samarbeid med regissøren Steven Spielberg et PC-basert film- og redigeringsverktøy for barn. Og voksne.

Den tradisjonsrike leketøysprodusenten Lego fikk en berømt mann med på laget da de skulle utvikle sitt film- og redigeringsverktøy for barn. Selveste Steven Spielberg har vært med å lage produktet som blant annet inneholder et filmkamera for PC som kan spille inn sekvenser, og programvare som gjør at man på PC-en enkelt kan klippe og redigere filmen man selv har tatt opp.

Ifølge en pressemelding fra selskapet er produktet basert på teknologi som profesjonelle produsenter bruker i dag, og undersøkelser Lego har foretatt viser at barn forstår og behersker programvaren uhyre raskt. Produktet er beregnet på barn mellom 8 og 16 år.

Barn kan selv bygge opp studio- og innspillingsmiljøer, filme sin historie og deretter klippe sammen en egen film. Enten med legomenn, legodamer, legodyr, venner eller seg selv i hovedrollen. Det er også mulig å lage animasjonsfilmer.

Man kan også legge inn kryssklipp og legge på ekstra lydeffekter.

Produktet har vært i salg en god stund i USA, og i fjor ble det kåret til årets mest innovative leketøy. Her hjemme kommer produktet i hyllene i løpet av denne måneden, opplyser Lego i pressemeldingen. Det vil koste rundt 2000 kroner.

For de ekstra effekt-hungrige opplyses det at man også får kjøpt tilleggsutstyr som en katapultstuntmann og et eksplosjonsstudio.

Til toppen