FORBRUKERTEKNOLOGI

Lag din egen tegneserie på nettet

Ny nettjeneste lar alle bli tegneserie-skapere. Skriv debattinnlegg i tegneserie-formatet.

25. jan. 2008 - 12:54

Toonlet er en ny nettbasert tjeneste som gjør det enkelt å lage egne tegneseriestriper, selv for de som ikke kan tegne.

Det finnes mange slike rundt om på internett, men denne skiller seg ut blant annet ved at den har et fleksibelt og enkelt system for å lage egne karakterer ut fra forhåndstegnede kroppsdeler.

Disse kan også justeres i størrelse og flyttes rundt på. Systemet er foreløpig begrenset til at man bare kan kjøre en person per rute, med en snakkeboble hver, men forbedringene kommer fortløpende så en skal ikke se bort fra at den blir mer fleksibel etterhvert.

En interessant funksjon, er tjenestens kommentarsystem. Istedenfor at man bare skriver det man mener, kommenterer man via en tegneserierute. Dermed er det mulig å få frem litt mer avanserte uttrykk en de mye brukte smilefjesene.

Som seg hør og bør er tjenesten fortsatt i beta, og den har de siste dagene vært litt ustabil.

Gründer Craig Schwartz svarer i en epost til digi.no at tjenesten vil forbli gratis, men at de planlegger å lage en betalingsversjon for kommersiell bruk. Vi har fått en midlertidig tillatelse til å legge ut vår første tegneseriestripe her:

Nå oppfordrer vi våre lesere til å komme opp med egne striper om norsk IT-bransje. Det bør være mange gode situasjoner å ta av fra dagliglivet i norske IT-avdelinger og IT-bedrifter. Kanskje finnes det et norsk svar på Scott Adams' Dilbert der ute?

Her kan du selv prøve deg som tegneserieskaper. Legg gjerne en lenke til IT-relaterte striper du selv lager, i debatten nedenfor.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.