Lag din personlige kalender

Med Calendar Maker kan du raskt og enkelt lage din egen personlige kalender med avtaler, bursdager og alt annet som er greit å holde styr på.

Det enkle er ofte det beste.

Og Calendar Maker er definitivt et enkelt program uten 'effekteri'. Programmet skal lage en kalender med avtaler, og det gjør det også - verken mer eller mindre.

'Enkelt' er et gjennomgående stikkord for dette programmet, men så trengs det da heller ikke så mange ikoner for å legge inn avtaler i en kalender.

Når du starter programmet blir du møtt av et lite vindu. Øverst i dette vinduet ligger en liten verktøylinje hvor du kan velge hvilken kategori du vil se på (bursdager, helligdager, etc). Under denne verktøylinjen finner du en rute der alle avtaler står sortert etter dato.

Etter at du har lagt inn dine avtaler, kan du få opp kalenderen for den måneden du ønsker, og det vil da åpnes et nytt vindu med en enkel og oversiktlig kalender. I tillegg kan du konvertere kalenderen til HTML-format, hvilket gjør det enkelt å legge ut avtalene på Internett, dersom du for eksempel vil ha kalenderen din tilgjengelig på hjemmesideområdet ditt.

En negativ side ved programmet er at man ikke kan regulere størrelsen på vinduet for avtaler, for vinduet kunne godt vært litt større. Det ville dessuten vært greit å kunne "sprite opp" kalenderen en smule. Men til sitt bruk er den helt kurant.

Nedlasting og installasjon er ren plankekjøring. Pakket veier programmet litt over 2 MB, så det vil nok gå greit for de fleste å laste det ned. For å pakke det ut trengs et utpakkingsprogram for ZIP-filer, eksempelvis WinZip.

Calendar Maker er et program som kan anbefales til alle som trenger et program til å holde rede på avtaler. Men anbefalingen ligger først og fremst i at programmet er gratis og ikke krever noen registrering.

Programmet er laget av Brian Curtin, og du kan laste det ned fra hans hjemmeside på Internett.

Kilde: Online.no

Til toppen