BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lag egne tegninger med Google Docs

Har fått støtte for delt vektorgrafikk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. mars 2009 - 14:56

Google kunngjorde i går at selskapet nå har gjort det mulig å opprette tegninger i Google Docs. Tegningene kan settes inn tekstdokumenter, presentasjoner og regneark ved hjelp av funksjonen Insert Drawing.

Tegneverktøyet er relativt enkelt, men gjør det mulig å tegne for frihånd med ulike farger, sette inn streker, piler og en rekke andre 2D-former som man kan endre størrelse til, rotere eller flytte.

I likhet med mye annen funksjonalitet i Google Docs, kan man samarbeide med en annen person om om utformingen av en tegning.

Teknologien som er benyttet, stammer fra selskapet Tonic Systems, som Google kjøpte i 2007. Det hele er basert på nettlesernes evne til å vise vektorgrafikk. Som standard brukes W3Cs SVG (Scalable Vector Graphics), som støttes av de fleste nettlesere. I de tilfeller der SVG ikke støttes, i praksis bare Internet Explorer, benyttes Microsofts proprietære VML-språk (Vector Markup Language).

Google lover at det vil bli lagt til mer nettsky-basert funksjonalitet i blant annet Google Docs etter hvert som nettlesere med får bedre ytelse og at disse blir mer utbredt.

    Les også:

Google Docs'  Insert Drawing-funksjon
Google Docs' Insert Drawing-funksjon
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.