Lag en wiki til selskapet på en-to-tre

Wikier er velegnet for samarbeid, for eksempel for prosjektgrupper. Slik kommer du enkelt i gang.

Lag en wiki til selskapet på en-to-tre

Wikier er velegnet for samarbeid, for eksempel for prosjektgrupper. Slik kommer du enkelt i gang.

Et av webens største prosjekter, telt i antallet involverte personer, er nettleksikonet Wikipedia. Bare den norske utgaven har godt over 10.000 registrerte bidragsytere.

Wikipedia er basert på et system som heter Mediawiki, som er basert på åpen kildekode og er fritt tilgjengelig for bruk i forbindelse med andre wikibaserte tjenester, men løsningen er temmelig omfattende og krever en del forkunnskaper for å komme i gang.

For mange bedrifter og privatpersoner vil det være mer hensiktsmessig å satse på en enklere løsning som driftes av andre. Et eksempel på dette er Wetpaint.

Wetpaint er en amerikansk wikitjeneste som har eksistert siden 2005. Underveis har wikifunksjonaliteten blitt utvidet med funksjonalitet man kanskje mer forbinder andre typer sosiale nettverk. Dette gjelder støtte for slikt som venner og fotoalbum.

Wetpaint skal ha passert 3 millioner brukere i år, fordelt på over 930.000 wikier. Flere tusen nye wikier kommer til hver dag.

digi.nos enkle forsøk på å lage en wiki med Wetpaint.

Sammenlignet med Mediawiki er det svært mye enklere å komme i gang med Wetpaint. Wikien opprettes på noen få minutter. Man kan velge om man vil bruke en adresse med wetpaint.com i navnet, eller bruke et domenenavn man selv besitter, for eksempel wiki. domenenavn.no.

På disse sidene kan du se hvordan du kan lage en enkel wiki ved hjelp av noen enkle skjemaer og WYSIWYG-redigering (What You See Is What You Get) i nettleseren.

Til toppen