Lag et godt program og vinn jobbintervju

Vi trenger flere norske, gode småprogrammer. Her er din sjanse til å vinne et jobbintervju hos Accenture og Microsoft Visual Studio .NET 2003 Professional.

Vi trenger flere norske, gode småprogrammer. Her er din sjanse til å vinne et jobbintervju hos Accenture og Microsoft Visual Studio .NET 2003 Professional.

OBS: Denne konkurransen er stoppet og avlyst grunnet manglende respons fra norske utviklere. digi.no beklager dette.

I samarbeid med Accenture Norge og Microsoft Norge utlyser digi.no en programmeringskonkurranse.

Konkurransen har to mål. Det første er å stimulere norske IT-utviklere til å tenke nytt og skape produkter som kan videreutvikles til kommersielle programmer. Det andre er å skaffe til veie nyttige programmer som mange kunne trenge.

Det finnes mye billig eller gratis programvare på nettet, men det ser ut til at mange utviklere sliter med å finne gode ideer til prosjekter. Vi oversvømmes av alternative zip-programmer, filsplittere og mediaspillere.

For å bidra har digi.no, Accenture og Microsoft har derfor valgt ut noen ideer til programmer mange ville ha glede av.

Vinnerne får først og fremst ære og oppmerksomhet gjennom omtale i digi.no og eksponering for sine programmer.

I tillegg bidrar Accenture med en ganske uvanlig premie – vinnerne i hver kategori får et jobbintervju hos Accenture som muligens kan ende i ansettelse. Vinnerne i hver kategori vil også motta hver sin Visual Studio .NET 2003 Professional fra Microsoft til en verdi av 6.000 kroner.

Utviklere som mangler verktøy for å prøve seg kan laste ned en 60-dagers testversjon av Visual Studio .NET 2003 fra denne siden.

Vi forlanger ikke at du deler ut programmet ditt gratis, men du må lage en testversjon interesserte kan laste ned og prøves – med for eksempel begrensninger i tid eller funksjonalitet (altså enten freeware eller shareware). Programmet må lages for Windows - det de fleste bruker på sine PCer.

digi.no vil gi alle de innsendte programmene og utvikleren bak det en omtale.

Da det tar litt tid å lage et godt program, vil vi holde konkurransen åpen frem til 20. juni. Vinneren i hver kategori vil så bli trukket av digi.no, Accenture og Microsoft i samarbeid. Vinnerne vil bli evaluert av Acccenture for et mulig jobbintervju.

Her er de fem delkonkurransene:

Gode maler

Alle har bruk for flere Office-maler når vi skal lage presentasjoner, visittkort, brosjyrer og annet. Lag en lekker eller smart Word- og Powerpoint-maler med nyttige makroer. Alle innsendte maler vil bli sjekket for virus og senere lagt ut for nedlastning. (Vinneren i denne kategorie får av naturlige årsaker ikke muligheter til jobbintervju)

Åpen klasse

Bruk din kreativitet og lag en brukervennlig Windows-program du mener mange har behov for. Men sjekk først på Internett – finnes det allerede flere gode og billige alternativer, bør du bidra med vesentlige forbedringer.

Arkfaner for Word

Første utfordring å lage det som stakk av med seieren i vår konkurranse om den beste forbedringen av Office eller Windows. Forslaget var å skape «arkskillere» i Word – på samme måte som Excel har. Dermed kunne man samle alle åpne Word-dokumenter i samme Word-vindu. Les mer om forslage her

Forslaget er nå sendt over av Microsoft til utviklerteamet som arbeider med neste versjon av Office og Word. Men i stedet for å vente på Office 2005 eller 2006, håper vi noen kunne klare å programmere et tillegg for dagens versjoner av Word.

Snekre/male-hjelper

Mange enkle snekkeroppgaver (for eksempel hagetrapper, plattinger, hundehus, sandkasser, lekestuer) støter på utfordringer knyttet til beregninger av vinkler, lengder, materialer, spiker, beis og så videre. Lag et program som gjør det lett å beregne alt du må kjøpe for å realisere en konstruksjon, og variere dimensjonene etter ønske og behov.

Brukervennlig backup

Et mer brukervennlig backupprogram. Programmet burde fokusere på finne filtypene brukeren velger og søke gjennom den lokale maskinen etter slike. Brukeren burde få spørsmål om «Vil du ta backup av dine Word-filer» eller «Vil du ta backup av dine bildefiler» eller «Viktige Windows-filer» som sertifikater, personlige maler, makroer og annet. Målet kan være å gjøre det enkelt for en bruker å gjenopprette alle personlige innstillinger og data ved overgang til en annen maskin.

Til toppen