UTVIKLING

Lag programvare til Android 1.5

Lanserte utviklerverktøy for den nye versjonen. Men ikke til Z80.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. apr. 2009 - 09:29

Knapt to uker etter at Android-prosjektet kom med en forhåndsversjon av utviklerverktøyene for den kommende 1.5-versjonen av operativsystemet, ble den endelige utgaven gjort tilgjengelig i går. Samtidig har HTC kommet med nye systemavbildninger som gjør det mulig å oppgradere utviklermodellen Android Dev Phone 1 til Android 1.5. Disse er tilgjengelige på denne siden.

SDK-et avslører mye av det som vil være nytt i Android 1.5. digi.no har tidligere skrevet om dette i denne artikkelen.

Android 1.5 SDK tar nå blant annet i bruk Android Virtual Devices (AVD), som er konfigurasjonsvalg som brukeren kan ta med i emulatoren for bedre å modeller faktiske enheter. Så langt er Android bare tilgjengelig på T-Mobiles G1-mobil og den nesten identiske Android Dev Phone 1. Men i løpet av året er det ventet at en rekke Android-baserte mobiler og netbooks vil bli lansert.

Hver AVD får sitt eget, dedikerte lagringsområde, noe som skal gjøre det enklere å arbeide med flere emulatorer på en gang.

I en liten, humoristisk kommentar oppgir Android-prosjektet, som ledes av Open Handset Alliance, at det dessverre må informere om at Android 1.5 ikke vil inkludere støtte for prosessorarkitekturen Zilog Z80.

Dette er en 8-bits prosessor som ble introdusert allerede i 1976 og som ble benyttet i blant annet de små hjemmedatamaskinene ZX80, ZX81 og ZX Spectrum fra Sinclair. Nintendos første Game Boy benyttet en modifisert utgave av Z80, produsent av Sharp. Tirsdag i forrige uke, den 21. april, var det 20 år siden Game Boy kom på markedet i Japan.

Zilog produserer fortsatt Z80-prosessorer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.