Lag programvare til Android 1.5

Lanserte utviklerverktøy for den nye versjonen. Men ikke til Z80.

Lag programvare til Android 1.5

Lanserte utviklerverktøy for den nye versjonen. Men ikke til Z80.

Knapt to uker etter at Android-prosjektet kom med en forhåndsversjon av utviklerverktøyene for den kommende 1.5-versjonen av operativsystemet, ble den endelige utgaven gjort tilgjengelig i går. Samtidig har HTC kommet med nye systemavbildninger som gjør det mulig å oppgradere utviklermodellen Android Dev Phone 1 til Android 1.5. Disse er tilgjengelige på denne siden.

SDK-et avslører mye av det som vil være nytt i Android 1.5. digi.no har tidligere skrevet om dette i denne artikkelen.

Android 1.5 SDK tar nå blant annet i bruk Android Virtual Devices (AVD), som er konfigurasjonsvalg som brukeren kan ta med i emulatoren for bedre å modeller faktiske enheter. Så langt er Android bare tilgjengelig på T-Mobiles G1-mobil og den nesten identiske Android Dev Phone 1. Men i løpet av året er det ventet at en rekke Android-baserte mobiler og netbooks vil bli lansert.

Hver AVD får sitt eget, dedikerte lagringsområde, noe som skal gjøre det enklere å arbeide med flere emulatorer på en gang.

I en liten, humoristisk kommentar oppgir Android-prosjektet, som ledes av Open Handset Alliance, at det dessverre må informere om at Android 1.5 ikke vil inkludere støtte for prosessorarkitekturen Zilog Z80.

Dette er en 8-bits prosessor som ble introdusert allerede i 1976 og som ble benyttet i blant annet de små hjemmedatamaskinene ZX80, ZX81 og ZX Spectrum fra Sinclair. Nintendos første Game Boy benyttet en modifisert utgave av Z80, produsent av Sharp. Tirsdag i forrige uke, den 21. april, var det 20 år siden Game Boy kom på markedet i Japan.

Zilog produserer fortsatt Z80-prosessorer.

    Les også:

Til toppen