Nexus One er inntil videre eneste mobiltelefon med støtte for Android versjon 2.1.
Nexus One er inntil videre eneste mobiltelefon med støtte for Android versjon 2.1. (Bilde: Per Ervland)

Lag programvare til Android 2.1

Google klar med utviklerverktøy til «Nexus One».

Googles mobiltelefon Nexus One ble lansert i forrige uke.

Omsider blir det også mulig (for andre enn Googles egne utviklere) å lage programvare som tar i bruk funksjoner fra nyeste versjon av operativsystemet Android, 2.1.

Utviklerpakken (SDK, software developer kit) er nå tilgjengelig i oppdatert versjon, som inntil videre kun støttes av Googles egen mobiltelefon.

Blant nyhetene i utviklerpakken SDK 2.1 for Android finner vi nye funksjoner for stemmegjenkjenning, «levende» bakgrunnsbilder, støtte for flere menyskjermer («home screens») og enkelte endringer i WebKit-støtten.

- Vi utgir denne SDK-en slik at utviklere kan utnytte de nye funksjonene som vi introduserte i Android 2.1, kunngjøres det i Android-prosjektets blogg.

Prosjektet lanserer dessuten en ny USB-driver for utviklere som benytter Windows. Denne skal være nødvendig for utviklere som vil koble Android-baserte enheter til PC-en for å teste applikasjoner. Utviklere som benytter Mac OS X eller Linux klarer seg uten.

Det er opp til den enkelte mobilprodusent å utgi firmware-oppdateringer som gjør det mulig å oppgradere Android til nyere versjon. Langt på vei de fleste Android-baserte telefonene som er å få kjøpt i Norge benytter Android versjon 1.5 eller 1.6.

    Les også:

Til toppen