Lag programvare til Android 2.1

Google klar med utviklerverktøy til «Nexus One».

Nexus One er inntil videre eneste mobiltelefon med støtte for Android versjon 2.1.
Nexus One er inntil videre eneste mobiltelefon med støtte for Android versjon 2.1. (Bilde: Per Ervland)

Google klar med utviklerverktøy til «Nexus One».

Googles mobiltelefon Nexus One ble lansert i forrige uke.

Omsider blir det også mulig (for andre enn Googles egne utviklere) å lage programvare som tar i bruk funksjoner fra nyeste versjon av operativsystemet Android, 2.1.

Utviklerpakken (SDK, software developer kit) er nå tilgjengelig i oppdatert versjon, som inntil videre kun støttes av Googles egen mobiltelefon.

Blant nyhetene i utviklerpakken SDK 2.1 for Android finner vi nye funksjoner for stemmegjenkjenning, «levende» bakgrunnsbilder, støtte for flere menyskjermer («home screens») og enkelte endringer i WebKit-støtten.

- Vi utgir denne SDK-en slik at utviklere kan utnytte de nye funksjonene som vi introduserte i Android 2.1, kunngjøres det i Android-prosjektets blogg.

Prosjektet lanserer dessuten en ny USB-driver for utviklere som benytter Windows. Denne skal være nødvendig for utviklere som vil koble Android-baserte enheter til PC-en for å teste applikasjoner. Utviklere som benytter Mac OS X eller Linux klarer seg uten.

Det er opp til den enkelte mobilprodusent å utgi firmware-oppdateringer som gjør det mulig å oppgradere Android til nyere versjon. Langt på vei de fleste Android-baserte telefonene som er å få kjøpt i Norge benytter Android versjon 1.5 eller 1.6.

    Les også:

Til toppen