BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lag websider med force feedback-effekter

Immersion, selskapet som har funnet opp den følsomme musen som digi.no skrev om i sommer, lanserte nylig et program som gjør at du kan lage effekter for denne mustypen på dine websider.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. aug. 1999 - 15:31
Logitech Wingman Forced Feedback Mouse.
Logitech Wingman Forced Feedback Mouse.

Immersion har nå gitt ut FEELtheWEB Designer, et fritt tilgjengelig verktøy som ved hjelp av ActiveX-kontroller og en spesiell plug-in skal gjøre det mulig for webutviklere å legge mer "følelse" på sidene sine - bokstavelig talt.

Verktøyet skal være enkelt å bruke og vil gi brukerne blant annet kunne knytte lydeffekter til FEELit-effektene. Det vil også være mulig å kombinere FEELit med Javascript for å lage animerte websider.

Hva kan du så legge inn av effekter på websidene? Vel, Med FEELtheWEB Designer følger det med over hundre eksempler på slike effekter. Blant eksemplene som nevnes av Immersion er å kjenne konturene av en bil, teksturen til en bukse eller å kjenne på forskjellige krefter i forbindelse med web-basert fysikkundervisning. Det er vel stort sett bare fantasien som setter grenser for bruken.

FEELit-teknologien baserer seg på at programvaren styrer spesielle magnetiske brytere i musen. Dette skjer ved hjelp av en egen mikroprosessor som er innebygget i musen. Foreløpig er det kun Logitech som har offentliggjort planer om å bruke denne teknologien. Med musen vil selskapet levere en spesiell musmatte som magnetene kan prøve sine krefter på.

Vil du begynne å forberede dine websider med en gang. Da kan du laste ned FEELtheWEB fra Immersions FEELtheWEB-nettsted. Peker finner du nedenfor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.