Lagde 22 norske Windows 8-apper på en helg

130 norske utviklere deltok under globalt Microsoft-arrangement.

Lagde 22 norske Windows 8-apper på en helg
Anders Gill, Øyvind Sletner og Ole Staveland står bak bidraget som vant kategorien beste app under det norske WOWZAPP-arrangementet i helgen. Bilde: Microsoft Norge

Selv om antallet Modern UI-applikasjoner til Windows 8 nylig skal ha passert 13 000 applikasjoner, er det på ingen måte noen overflod av applikasjoner i den norske utgaven av Windows Store. Det er stort sett under ti applikasjoner i hver av kategoriene som tilbys.

For å skape mer entusiasme for Windows 8 blant utviklere, arrangerte Microsoft i helgen WOWZAPP, som beskrives som verdens største app-hackaton. 17 000 personer fra 53 ulike land deltok, hvorav 130 var med på arrangementer i Oslo, Bergen og Stavanger. I tillegg til foredrag, veiledning, seminarer og live-sendinger, stod reell applikasjonsutvikling på agendaen. I løpet av helgen ble det laget 22 nye, norske Windows 8-applikasjoner.

– Et viktig mål ved arrangementet at resultatene skal kunne ende som reelle apper for hundretusen brukere over hele verden, sier Arif Shafique, developer evangelist i Microsoft Norge, i en pressemelding.

Applikasjonene som ble utviklet, ble bedømt av en jury. Applikasjonen som ble kåret til beste app, heter Alpine Globe og viser ifølge Microsoft Norge alle alpinanlegg i verden med snørapporter og heisoversikter. Applikasjonen er utviklet av Anders Gill, Øivind Sletner og Ole Staveland.

Snørapport fra Trysil slik den ser ut i applikasjonen Alpine Globe.
Snørapport fra Trysil slik den ser ut i applikasjonen Alpine Globe.

– Målet nå er å gjøre denne appen til en hit blant alpinister og snowboardere over hele verden, sier 20 år gamle Anders Gill i en pressemelding. Han er student med NITH.

Ifølge Microsoft Norge vil Alpine Globe få anledning til å delta i AppCircus, et globalt reisesende utstillingsvindu for applikasjoner. AppCircus skal presentere sine beste applikasjoner under Mobile World Congress i Barcelona i februar 2013. Til Norge kommer AppCircus i begynnelsen av januar. AppCircus tar for seg applikasjoner til alle plattformer, ikke bare de som eies av Microsoft.

I tillegg til beste app, kåret den norske WOWZAPP-juryen vinnere i flere andre kategorier, inkludert «Beste Proff app», som ble vunnet av applikasjonen Riksflix, som strømmer alle NRKs kanaler. Vinnerne av hver kategori skal få oppfølging fra Microsoft, noe som inkludert hjelp og rådgivning til videre utvikling og publisering av applikasjonene.

– Vi har fått inn forslag til utrolig mange kreative og gode apper, fra spill og underholdning, til mer faktabaserte og nyttige apper, sier Shafique.

    Les også:

Les mer om: